testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 16.10.2017 13:33:10

Mariborčanke evropsko sezono začenjajo v Brčkem

www.alesfevzer.com
Odbojkarice Nove KBM bodo evropsko sezono začele v Brčkem. V drugem krogu kvalifikacij za skupinski del lige prvakov se bodo pomerile z domačim Jedinstvom, ki v Bosni in Hercegovini nima prave konkurence, saj je osvojil že 11. zaporednih naslovov državnih prvakov, njegove igralke pa tudi sestavljajo več kot polovico državne reprezentance.

Zato jih Mariborčanke, ki bodo v kvalifikacijah nastopile prvič, zagotovo ne bodo podcenjevale, čeprav slovenska odbojka kotira precej višja od bosanske. Igralke iz Brčkega so v kvalifikacijah nastopile že lani, ko jih je z dvema zmagama zaustavil francoski Cannes. Po porazu se je nato Jedinstvo uvrstilo v pokal Cev, kjer je najprej po zlatem nizu premagalo izraelsko ekipo Hapoel Kfar Sabo, nato pa je njegova pot končala v osmini finala, ko ga je nadigral Dinamo iz Kazana.

"Zagotovo imajo igralke Jedinstva določeno kakovost, čeprav so mlade, imajo določene izkušnje, zagotovo niso brez rezultatskih ciljev. Vseeno pa menim, da smo mi kvalitetnejša ekipa. Odhajamo v Brčko povsem neobremenjeni, nimamo česa izgubiti. Zavedamo se, da bo odločitev padla na nedeljski povratni tekmi v Mariboru. Želimo zmagati, vendar tudi poraz za nas ne bi pomenil katastrofo. V tretjem krogu zmagovalke našega dvoboja namreč čakaj Poljakinje, ki bodo težka ovira. Zato v sezoni dajemo prednost domačima tekmovanjema in srednjeevropski ligi," je dejal trener Mariborčank Samo Miklavc, sicer tudi pomočnik selektorja slovenske moške reprezentance Slobodana Kovača in še lani strateg goriške moške ekipe, ki je po lanski sezoni na trenerskem mestu Nove KBM Branika zamenjal Bruna Najdiča.



Miklavc pravih informacij o ekipi Jedinstva nima. "Na žalost nismo dobili posnetkov nobene od njihovih tekem. Zato moram zaupati ustnim informacijam, ki pravijo, da sta motor njihove ekipe obe sprejemalki. Njunih imen ne poznam, zagotovo pa bomo na njiju osredotočili pozornost," je na glavno nevarnost, ki prihaja od Nataše Slijepčević in Sandre Mitrović, opozoril Novogoričan na mariborski klopi in nekdanji slovenski reprezentant.

Od lanske sezone v mariborski vrsti ni blokerke Saše Planinšec, ki je odšla v Nemčijo. Miklavc pravi, da se ekipi to pozna, a ima zaupanje v tiste, ki jo bodo nadomestile, predvsem tu misli na Marino Kaučič in Elo Pintar. "Zaenkrat ekipa sicer ne deluje, kot bi si želel. A je to povsem normalno, saj so praktično ves pripravljalni čas manjkale reprezentantke. A na sobotni prvenstveni tekmi proti Aliansi je bilo že bolje in verjamem, da se krivulja rasti forme še ne bo kmalu zaustavila," je zaključil Miklavc.

Značke: odbojka, liga prvakov

Članki iz rubrike