Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.10.2017 14:56:58

Andreja Klepač z uvrstitvijo v Singapur do uspeha kariere

reuters
Koprčanka Andreja Klepač je četrta slovenska teniška igralka, ki bo imela čast igrati na zaključnem turnirju sezone. S partnerko v igri dvojic, Španko Jose Mario Sanchez Martinez, sta si kot sedmi zagotovili nastop v Singapurju od 23. do 29. oktobra. "To je zame največji uspeh v karieri," poudarja 31-letna Klepačeva.

Stalna članica slovenske reprezentance je leta 2013 po številnih poškodbah in petih operacijah sklenila, da se bo v nadaljevanju kariere posvetila zgolj igri dvojic. Dolgo časa je iskala ustrezno soigralko, nekaj časa poizkušala tudi z Velenjčanko Katarino Srebotnik, ko pa je letos pozimi sklenila dogovor s štiri leta starejšo levičarko iz Španije, je njena kariera krenila strmo navzgor.

"Nekaj časa sva se še iskali, na odprtem prvenstvu ZDA pa nama je steklo. Vedeli sva, da sva blizu uvrstitve na zaključni turnir, zmaga v Tokiu pa je bila tista prelomnica, ki sva jo čakali. Odlično se ujameva in komaj čakava nastope v Singapurju," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedala Klepačeva. "Glede na to, da bova že v prvem krogu igrali proti nosilkama, nimava visokih pričakovanj, a po drugi strani se zavedava, da sva v odlični formi, da lahko igrava povsem neobremenjeno, zato bova pogumno krenili v boj," je dodala.

V pomoč pri premagovanju treme ob uspehu kariere ji bo Martinezova, ki je leta 2009 že zmagala na finalnem spektaklu WTA. "Punci sta se lepo ujeli. Andreja je ena najboljših igralk dvojic z osnovne črte, Maria pa ima izjemen občutek za žogo in zelo raznovrstno igro. Naše geslo je: Andreja udari, Maria zaključi," pravi njen dolgoletni trener Andrej Starčič.



Nastop na zaključnem turnirju, na katerem nastopa osem najboljših dvojic in posameznic sezone, je tudi finančno zelo atraktiven. Skupni nagradni sklad je sedem milijonov dolarjev. Klepačeva bo samo za prihod v Singapur prejela dobrih 40.000 dolarjev, vsaka nadaljnja zmaga bi podvojila to vsoto, zmagovalki pa bosta domov odšli bogatejši za skupno pol milijona dolarjev.

Doslej sta od Slovenk med dvojicami na zaključnih turnirjih nastopili Katarina Srebotnik in Tina Križan. Slednja dvakrat, Srebotnikova pa kar devetkrat, od tega trikrat v finalu. Med posameznicami je na zaključnem turnirju leta 1982, tedaj imenovanem Avon Championships v New Yorku, igrala tudi Mima Jaušovec.

Trenutno je v Singapur uvrščenih sedem dvojic - Chan Yung-jan/Martina Hingis, Jekaterina Makarova/Jelena Vesnina, Ashleigh Barty/Casey Dellacqua, Lucie Hradecka/Katerina Siniakova, Timea Babos/Andrea Hlavačkova, Anna-Lena Grönefeld/Kveta Peschke, Gabriela Dabrowski/Xu Yifan, Andreja Klepač/Maria Jose Martinez Sanchez - ter vseh osem v konkurenci posameznic: Simona Halep, Garbine Muguruza, Karolina Pliškova, Jelina Svitolina, Venus Williams, Caroline Wozniacki, Jelena Ostapenko in Caroline Garcia.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike