stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 15.10.2016 09:37:23

Celjski rokometaši danes v Kielcah

Nikola Miljković
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo danes ob 18. uri igrali tekmo 4. kroga v skupinskem delu lige prvakov. Pred njimi je po zmagi nad Zagrebom ter porazoma proti Rhein Neckar-Löwnu in Vardarju zahtevna preizkušnja proti aktualnim evropskim prvakom, poljski zasedbi Vive Tauron Kielce. Barve tega kluba zastopata Slovenca Uroš Zorman in Dean Bombač.

Kielce so v zadnjem krogu v gosteh premagale prav tako slovensko obarvani madžarski Pick Szeged, medtem ko je celjska zasedba v domačem Zlatorogu klonila proti makedonskemu Vardarju iz Skopja. A slovenski prvak je vmes doživel še en poraz, v okviru regionalne lige Seha je v Brestu klonil proti beloruskemu Meškovu, od tam pa se je tudi odpravil na Poljsko.

Celjani so doslej odigrali štiri medsebojne tekme s poljskimi prvaki in na prav vseh zmagali, a to je bilo v letih 1999, 2010 in 2011, razmerje moči pa se je v zadnjih letih močno spremenilo. Poljska zasedba se je v zadnjih petih letih prelevila v evropskega rokometnega tigra, na koncu minule sezone pa je svojo kakovost kronala z zmagoslavjem na zaključnem turnirju v Kölnu in po pravem preobratu na kolena položila tekmeca iz madžarskega Veszprema.

Na veliko sceno bodo stopili tudi rokometaši iz Kopra. Pred njimi je v domači Bonifiki povratna tekma drugega kroga pokala EHF, Primorci pa so na prvi tekmi izgubili s 24:31.

Krimovke za uvod v ligo prvakinj najprej na Danskem

Rokometašice Krima Mercatorja bodo danes začele svoje nastope v evropski ligi prvakinj. V skupinskem delu tekmovanja se bodo pomerile s samimi skandinavskimi ekipami, prvo tekmo pa bodo igrale danes, ko se bodo ob 14. uri pomerile z danskim Esbjergom. V tej skupini nastopata še norveški Larvik in švedski Sävehof.

Krim se je v ligo prvakinj uvrstil po zmagoslavju na septembrskem kvalifikacijskem turnirju v Ljubljani, kjer so nastopili še italijanski Conversano, poljski Lublin in slovaška Iuventa iz Michalovcev.

Izbranke Uroša Bregarja v skupinskem delu čakajo veliko močnejše in zahtevnejše tekmice, ene od teh so zagotovo tudi tekmice iz danskega Esbjerga, kjer poleg domačih igralk nastopajo tudi imenitne norveške, švedske, nizozemske in španske rokometašice.

Članki iz rubrike