franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
1 22.11.2023 15:45:21

Hm... Morda bi morala Olimpija vse tekme igrati na Kodeljevem?

alesfevzer.com
Prah po reprezentančni uvrstitvi na EP se ni še niti dobro polegel, že so znova zaživele slovenske nogometne zelenice. Danes se nadaljuje šestnajstina finala Pokala Pivovarna Union. Na sporedu je šest tekem, vse bodo imele prvoligaški pridih.

Ples kroglic je Olimpiji namenil gostovanje v Velenju, toda Rudar se je vlogi gostitelja na stadionu Ob jezeru odrekel. Pravila to pač omogočajo. Stvarnost slovenskega klubskega nogometa je žal tudi takšna, da so se vodilni možje knapov v želji po čim nižjih stroških požvižgali na svoje navijače in tekmovalnost. Simon Sešlar in njegovi varovanci, ki so prvi del sezone v drugoligaški druščini končali na 12. mestu in jih spomladi čaka boj za obstanek, so se zato napotili v Ljubljano, ampak ne v Stožice, temveč so se zmajem po robu postavili v Športnem parku na Kodeljevem. Igralna površina na našem največjem stadionu je namreč obupna in takojšnja vnovična obremenitev zelenice po ponedeljkovem spopadu izbrane vrste bi bržčas pomenila, da je vzdrževalci za prihajajoče preizkušnje ne bi več mogli vrniti v vsaj približno normalno stanje.

Kakorkoli že, Olimpija je upravičila vlogo favorita. Pedro Lucas je že po dve minutah načel gostujočo mrežo, da bi sredi prvega dela vodstvo podvojil Ivan Posavac. Ko je Diogo Costa na začetku drugega polčasa realiziral enajstmetrovko, je bilo vprašanje zmagovalca ter potnika v osmino finala odločeno. Stian Džumhur je dosegel časten zadetek za goste, končni rezultat pa je v sodnikovem dodatku postavil Marko Brest. Olimpija - Rudar 4:1.

OptaŽabar je pri tm postregel z zanimivim podatkom. Olimpija ni nikoli izgubila uradne tekme na Kodeljevem. Na 18 tekmah je zabeležila 14 zmag in 4 remije ob gol razliki 42:11.

Pari 1/16 finala Pokala Pivovarna Union
- danes
IB Ljubljana – Rogaška 1:2 (0:0) - po 11-m
Olimpija – Rudar 4:1 (2:0)
Odranci – Koper 0:3 (0:0)
Fužinar – Radomlje
Gorica – Domžale
Nafta – Celje
- jutri
Primorje – Maribor
Šenčur – Mura
- sobota
Podvinci – Tabor
Gančani – Beltinci
RoHo – Ilirija
Rudar Trbovlje – Jesenice
- nedelja
Videm – Hajdina
Čarda – Dobrovnik
Središče – Ljutomer
- že odigrano
Zavrč – Triglav 1:2

Značke: pokal, olimpija

Članki iz rubrike