stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 18.11.2023 13:14:39

V 2. SNL bo vroče: navijači vodilne ekipe tako 'grozijo' po Ljubljani, njihovi rivali pa ... (video)

Aleš Cipot/Fotolens
Z včerajšnjim obračunom Krke in Dravinje se je začel 18. krog drugoligaškega tekmovanja, ki se bo končal z nedeljskima tekmama, hkrati pa bo z njima zastor padel tudi nad jesenski del sezone, ki ga bosta ne glede na tokratne rezultate na vrhu lestvice končala prekmurska kluba Nafta in Beltinci.

Novomeščani so bili z 2:1 boljši od Dravinje in so prekinili niz štirih zaporednih porazov, ki jih je pahnil na rob boja za obstanek. Skoraj neverjetno se sliši, da je bila to celo prva domača zmaga Krke v tekoči sezoni, v kateri je pred tem kar sedemkrat izgubila in zgolj enkrat remizirala. Presenetljivo slabo polsezono so Dolenjci torej končali z zmago, s katero bodo za odtenek lažje preživeli skoraj trimesečno obdobje do nadaljevanja prvenstva.

Danes bosta na delu oba pretendenta za vrh. Najprej bo na igrišče stopila Nafta, ki ima na gostovanju pri Iliriji vlogo absolutnega favorita. Lendavčani so v naletu, nazadnje so izgubili na začetku septembra, od takrat pa nanizali devet zmag in tri remije. Nova zmaga bi pomenila dobro popotnico pred pokalnim srečanjem s Celjem, ki se ga v klubu zelo veselijo. Bi pa dvoboj najboljših ekip prve in druge lige lahko predstavljal določeno breme, saj bi igralcem lahko nekoliko odvrnil misli od današnje tekme. Nafta in Ilirija sta se srečali pred devetimi dnevi v zaostali tekmi tretjega kroga, Nafta je doma slavila z 2:0. Oba gola je zabila v drugem polčasu, kar bi lahko bilo opozorilo, da je danes treba biti stoodstoten. Nogometaši Nafte bodo imele tudi v prestolnici številčno podporo, Gorgone so bile zelo glasne že v okolici stadiona. 

Dve uri za Nafto bodo dejavni Beltinčani, ki gostujejo pri Triglavu. Trener Damjan Gajser se bo vrnil na stadion, kjer je že deloval kot trener. Beltinčani so v zadnjih štirih krogih dvakrat izgubili, v uvodnih trinajstih pa so orožje položili samo enkrat. Enega od teh porazov so 25. oktobra doživeli doma proti Triglavu in tega 'žuti' niso pozabili. Gorenjcem se želijo oddolžiti v podobnem slogu, ki bi jim omogočil mirno zimo. Še prej bodo morali naslednjo soboto upravičiti vlogo favorita v pokalu, kjer jih čaka gostovanje v Gančanih. Gostom se danes obeta tudi glasna podpora s tribun, kar jim bo zagotovo dalo dodatnih moči v lovu na dvanajsti komplet točk v sezoni.

Pari 18. (zadnjega jesenskega) kroga
Krka – Dravinja  2:1 (1:0)
Gorica – Rudar  (danes, 13.30)
Ilirija – Nafta  (danes, 13.30)
Tabor – Tolmin  (danes, 13.30)
Triglav – Beltinci  (danes, 15.30)
Fužinar – Bilje  (danes, 18.00)
Bistrica – Jadran  (jutri, 13.30)
Primorje – Brinje G.  (jutri, 13.30)

Članki iz rubrike