stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rb
rb
0 03.11.2023 10:27:38

Ni še konec! Vsi udeleženci 1/16 finala Pokala Pivovarna Union vendarle še niso znani, policisti (na srečo) ostali brez dela

Drugi krog pokalnega tekmovanja.

Drugi krog Pokala Pivovarna Union je hkrati zadnji, ki je potekal pod okriljem medobčinskih nogometnih zvez, poslej glavno besedo prevzema krovna organizacija. Za zdaj je znanih 31 ekip, ki so ostale v boju za lovoriko. Med njimi je osem prvoligašev, 32. zasedba bo znana po današnji tekmi Stojnci – Podvinci. Nekaj negotovosti oziroma nasprotujočih si informacij je bilo glede žreba parov šestnajstine finala, zgodil se bo v ponedeljek (6. novembra) ob 11. uri.

"NK Vipava se je zaradi nedavnih dogodkov in napovedanih dejavnosti, ki predstavljajo povečano varnostno tveganje, odločil, da bo tekma 2. kroga Pokala Pivovarna Union med Vipavo in Gorico odigrana brez prisotnosti gledalcev. Tekma bo zaprta za javnost, vstop bo dovoljen samo akreditiranim osebam obeh klubov," so v pričakovanju četrtkovega dvoboja s štirikratnimi prvaki sporočili iz primorskega tretjeligaša. Kot smo že pisali, so se za ta korak odločili zaradi incidenta, ki ga je na zadnji ligaški preizkušnji povzročila peščica članov navijaške skupine Terror Boys.
Nezadovoljstvo zaradi (pre)slabih rezultatov Mirana Srebrniča in njegovih fantov so izrazili tako, da so v izdihljajih spopada s Tolminom odkorakali na zelenico ter svoje ljubljence v svojem slogu opozarjali, da tako ne gre več naprej. Ker so menda napovedali nadaljevanje protestov (in še česa), so se v Vipavi, da bi se izognili incidentom in povečanju stroškov, odločili, da bodo 'zaprli vrata'. Ampak vendarle ne tako močno, da kar nekaj radovednežev ne bi našlo prostora ob igrišču, kjer je bilo za vsak primer pričakovano tudi nekaj policijskih patrulj.
Na srečo jim ni bilo treba posredovati, dogajanje ob zelenici je bilo mirno, zato pa je bilo toliko bolj napeto ob njej. Domačini, ki so po desetih odigranih tekmah v 3. SNL – zahod na lestvici na šestem mestu, so se favoritom iz slovenskega Las Vegasa odlično postavili po robu. In odločno! Kakopak ni presenečenje, da so štirikratni prvaki imeli pobudo, toda poti do mreže niso našli, za kar so bili v deseti minuti nadaljevanja kaznovani. Za vodstvo Vipave je zadel nekdanji mladinec Goričanov Jan Štrukelj in vse je kazalo, da bo njegov gol dovolj za malo senzacijo. Pa ni bil. Ko se je sodnik Aleks Kodrič počasi že pripravljal, da bo označil konec dvoboja, je za modro-belo olajšanje poskrbel Luka Vekić. Mrežo je zatresel v drugi minuti dodatka, a to seveda še ni pomenilo odrešitve. O zmagovalcu so odločali streli z bele točke, pri katerih so bili uspešnejši gostje (domačini niso zadeli trikrat) in se tako po velikih mukah uvrstili v nadaljnje tekmovanje, vendar je tudi včerajšnja preizkušnja razkrila, da se Goričani ubadajo s krizo oziroma da zadnji rezultati v prvenstvu niso naključni.
Radomljani so v Šiški naredili, kar so morali narediti – na igrišču z umetno travo so Ljubljano ugnali s 4:0. Z dvema zadetkoma je nase opozoril Nino Kukovec, mrežo gostiteljev je načel Ivan Krolo, v 73. minuti je za končni izid poskrbel Rok Jazbec.
Ajdovščina je gostila drugoligaški spopad med Primorjem in v zadnjem času vse boljšim Tolminom. Bolj ali manj je bilo jasno, da bo dvoboj izenačen, toda sinovi burje so vendarle unovčili prednost domačega igrišča in zmagali z 2:0. Mrežo gostov je v 51. minuti načel Christian Correia Lotitto, delo je dokončal Mark Gulić. Ilirija je v Črnomlju vse dvome o zmagovalcu razblinila že v prvem polčasu, ko je bil dvakrat uspešen Žiga Korošec, enkrat pa je v polno meril Ismir Nadarević, častni zadetek za nekdanjega prvoligaša, ki danes tekmuje v četrtem kakovostnem razredu, je dosegel Žiga Kočevar.
Velenjčani so si napredovanje zagotovili v Zrečah. Niso blesteli, toda najpomembneje je, da so proti četrtoligašu uresničili cilj; za zmago z 2:0 sta zadela Adriano Bloudek in Borna Panić. Nafti je ples kroglic namenil gostovanje v Veliki Polani, Lendavčani pod žarometi pred 300 gledalci niso dovolili presenečenja. Sredi prvega polčasa je pomurskega ligaša načel David Zoltan, v nadaljevanju je bil dvakrat natančen Mihael Rebernik, Lucian Pozsgai je dosegel častni gol za gostitelje, pred zaključnim žvižgom Bojana Mertika je mrežo zatresel še Toni Lun Bončina.

Izidi četrtkovih tekem: Krško – Celje 1:4 (1:2), Brinje Grosuplje – Olimpija 2:4 (0:0, 0:0; po enajstmetrovkah), Ljubljana – Radomlje 0:4 (0:2), Vipava – Gorica 2:4 (1:1; 0:0; po enajstmetrovkah), Polana – Nafta 1:4 (0:1), Primorje – Tolmin 2:0 (0:0), Bela krajina – Ilirija 1:3 (0:3), Zreče – Rudar Velenje 0:2 (0:1)

Članki iz rubrike