stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ro
ro
1 02.11.2023 10:56:14

Zakaj bo izjemno zanimiva tekma slovenskega pokala zaprta za javnost? To je skrb vzbujajoče ...

m24.si
V torek je bilo na sporedu 14 preizkušenj 2. kroga Pokala Pivovarna Union. Vsi štirje prvoligaši, ki so bili na delu, so napredovali, a to ne pomeni, da ni manjkalo presenečenj. Danes je na sporedu še osem preizkušenj. Predstavili se bodo trije člani elite, dvoboj v Vipavi, kjer bodo gostovali štirikratni prvaki iz Nove Gorice, pa bo za javnost zaprt.

Če so navijači Jurovskega Dola poskrbeli za lepo zgodbo, pa današnje preizkušnje prinašajo tudi takšno, kakršnih si ne želimo. Nogomet naj bi se igral zaradi gledalcev, a na tekmi Vipava – Gorica jih ne bo.

»NK Vipava se je zaradi nedavnih dogodkov in napovedanih dejavnosti, ki predstavljajo povečano varnostno tveganje, odločil, da bo tekma 2. kroga Pokala Pivovarna Union med ekipama Fama Vipava in Gorica odigrana brez prisotnosti gledalcev. Tekma bo zaprta za javnost, vstop bo dovoljen samo akreditiranim osebam obeh klubov,« so sporočili iz domačega tretjeligaša. Če »prevedemo«, so se za takšen korak odločili zaradi članov navijaške skupine Terror Boys. Njena manjša skupinica je namreč na zadnjem domačem ligaškem spopadu proti Tolminu v izdihljajih spopada prikorakala na zelenico in na tak način izrazila nezadovoljstvo nad rezultati štirikratnih prvakov. Vodilnim možem Vipave so na uho očitno prišle informacije, da »navijači« tudi za danes napovedujejo proteste, in sprejeli so odločitev, ki nikakor ni v korist nogometa, a jo po drugi strani lahko tudi razumemo. Za dodatno varnost bi moral klub odšteti dodatna finančna sredstva, ki jih tako ali tako primanjkuje. V primeru morebitnih incidentov pa bi si prislužil še visoko kazen, čemur se v Vipavi pač želijo izogniti. Če uporabimo jezik trenerjev, so povlekli pragmatično potezo, vsekakor pa je to zelo slabo sporočilo za slovenski nogomet. Skrb vzbujajoče je, da lahko peščica vročekrvnih mladeničev, ki se izdajajo za navijače, tako poseže v najbolj množično tekmovanje na Slovenskem ... Takšne stvari se ne bi smele dogajati. Nujno jih je treba preprečiti, onemogočiti.

Članki iz rubrike