stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 05.10.2023 11:08:31

Viole držale obljubo! Spektakel v Ljudskem vrtu gledal tudi Šimundža, mladi Mariborčani pa na koncu ...

Grega Wernig
Vse od leta 2013 Uefa organizira tudi mladinsko ligo prvakov, ki je zdaj že nekaj časa organizirana na dveh ravneh. Na prvi igrajo mladinske ekipe vseh udeležencev članske lige prvakov, ki nastopajo v istih skupinah kot njihovi članski kolegi. Na drugi pa igrajo vsi državni prvaki vseh domačih lig članic Uefe.

Maribor - Mainz 0:2 (0:1)
Maribor – Ljudski vrt. 2500 gledalcev. Glavni sodnik: Oliver Reitala (Finska).
Strelca: 0:1 Wiesnet (27), 0:2 Dardari (70).
MARIBOR: Tomažič, Lorbek, Hunjet, Poredoš, Voglar (od 80. Mikluš Senekovič), Silajdžić, Lorber (od 46. Bakšič), Horvat (od 88. Katič), Čuk, Tavares (od 88. Dukarić), Grizold (od 69. Grlič). Trener: Dejan Dončić.
MAINZ: Babatz, Götze, Amann, Marincau, Azakir (od 92. Ugljanin), Martinović (od 65. Horozović), Gleiber, Wiesnet (od 65. Toure), Kalemba, Dardari (od 92. Görtler), Kljajić (od 82. Frenzel). Trener: Benjamin Hoffmann.
Rumeni kartoni: Lorbek (51)
Rdeči karton: /

Sistem tekmovanja je takšen, da udeleženci članske lige prvakov igrajo skupinski del tekmovanja, po katerem se prvouvrščeni klub svoje skupine neposredno uvrsti v osmino finala, drugouvrščeni klub pa v playoff. Državni prvaki svojih držav igrajo takoj na izpadanje. Dva kroga. Vsi tisti, ki uspešno preživijo dva kroga, gredo potem v playoff, kjer jih čakajo drugouvrščene ekipe skupinskega dela. Zmagovalci playoffa se pridružijo prvouvrščenim ekipam skupinskega dela in potem vse do konca liga prvakov poteka na eni ravni. Osmina finala, četrtfinale, polfinale in finale. V minuli sezoni so recimo čez 'pot prvakov' vse do velikega finala prišli tako nogometaši splitskega Hajduka kot končni zmagovalci, AZ Alkmaar.



V tej sezoni Slovenijo na poti prvakov v ligi prvakov predstavlja Maribor, ki je aktualni slovenski državni prvak v skupnem seštevku kadetske in mladinske lige (z novo sezono je NZS ločila obe ligi). In varovancem Dejana Dončića žreb zares ni bil naklonjen, saj so že v startu za nasprotnika dobili aktualne nemške prvake Mainz, ki ima po pisanju nemških medijev v mladinski selekciji nekakšno zlato generacijo, ki je ob naslovu nemškega državnega prvaka prišla tudi do finala pokalnega tekmovanja.

Gledal jih je tudi Šinundža
Nemci so včeraj na lepo zapolnjenem Ljudskem vrtu – vijoličaste je prišlo podpirat okoli 2500 mariborskih navijačev, med njimi tudi okoli sto Viol, približno 40 je bilo tudi navijačev Mainza – pokazali, da so kakovostnejši od slovenskih prvakov. Slednji so se pred očmi novega trenerja članskega moštva Anteja Šimundže, športnega direktorja Marka Šulerja in pred številnimi igralci članskega moštva favoriziranemu tekmecu sicer dokaj solidno upirali, toda možnosti za presenečenje niso imeli.

Mainz je slavil z 2:0, potem ko sta v polno zadela Melvin Wiesnet v prvem in Aiman Dardari v drugem polčasu. Vijoličastim mladim upom je sicer včeraj pomagal tudi zdaj že redni član začetne enajsterice članske ekipe Marcel Lorber, ki je na igrišču prebil prvih 45 minut. Potem ga je Dejan Dončić, v dogovoru z Antejem Šimundžo, zamenjal.

Povratna tekma bo 25. oktobra v Nemčiji.

Članki iz rubrike