stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
1 04.10.2023 09:21:22

Mladi upi Maribora danes v kvalifikacijah za ligo prvakov z veliko okrepitvijo! Ekipi se je pridružil ...

Grega Wernig
Nogometaše Maribora danes ob 18. uri čakajo kvalifikacije v mladinski ligi prvakov, njihov nasprotnik bo Mainz.

S skupno zmago v kadetski in mladinski ligi si je Maribor priigral vozovnico za ligo prvakov, kjer pa ga že v prvem krogu čaka izjemno težak obračun z nemškim prvakom Mainzem. Prva tekma je na sporedu danes v Ljudskem vrtu z začetkom ob 18. uri, pod Kalvarijo pa so se odločili, da vsem navijačem omogočijo brezplačen vstop.

"Ni nervoze, je pa prisoten pravi naboj. Z nestrpnostjo smo čakali ta trenutek, a smo po žrebu dejali, da moramo ostati osredotočeni na državno prvenstvo. Želeli smo narediti dobro serijo, kar nam je uspelo. Dosegli smo štiri zaporedne zmage in fantje samozavestno pričakujejo priložnost za dokazovanje na mednarodni ravni. Nedvomno gre za velik izziv, igramo proti nemškim prvakom, ki so tudi trenutno na vrhu lestvice. Gremo odločno v boj in lahko zagotovimo, da se bomo potrudili po najboljših močeh," je v napovedniku tekme dejal trener mladincev Dejan Dončić, ki se zaveda, kako zahteven tekmec je pred njimi: "Ekipa Mainza je osvojila naslov državnega prvaka in se uvrstila v finale nemškega pokalnega tekmovanja. Ta generacija je zaznamovala njihov klub. Govorimo o res zelo nadarjenih posameznikih. Pred to sezono je, razumljivo, prišlo do določenih sprememb, toda delajo po enakem načrtu, s prepoznavnim načinom igre in čaka nas izjemno zahtevna naloga."

marcel lorber maribor dw
Drago Wernig - TAKA

Za Mariborčane bo danes zaigral tudi 19-letni Marcel Lorber, ki je bil pri Damirju Krznarju standardni član začetne enajsterice članskega moštva. "Sklenjen je dogovor, da se nam bo pridružil tudi Marcel Lorber. Še vedno lahko igra za našo selekcijo, vendar se je medtem ustalil v začetni enajsterici članskega moštva. Veseli nas, da bo na voljo, in verjamem, da bo s pridobljenimi dodatnimi izkušnjami v pomoč ekipi," je razložil Dončić.

Članki iz rubrike