stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 05.10.2023 06:28:01

Velika senzacija! Premagali Celje in Maribor, v pokalu pa jih je premagal ... tretjeligaš!

m24.si
Prvi krog pokalnega tekmovanja je postregel z velikim presenečenjem. S senzacijo! Za to so poskrbeli nogometaši Zavrča, ki so na svojem igrišču po izvajanju najstrožjih kazni ugnali Aluminij. Streli z bele točke so odločili tudi prvoligaški obračun med Bravom in Radomljami – v Šiški se je razpletlo po okusu gostov.

Da je pokalno tekmovanje zelo specifično, še zdaleč ni floskula. Nikakor ne. Lahko bi našteli 'milijon' primerov, da je temu tako, najbolj svežega smo dobili v 1. krogu Pokala Pivovarna Union. Nogometaši Aluminija so bili prijetno presenečenje v zadnjih dveh prvenstvenih krogih, po zmagah v Celju in doma proti Mariboru so bili v soju žarometov, toda včeraj so Robert Pevnik in njegovi varovanci naleteli na oviro, ob katero so se spotaknili. Potem ko so se v prejšnji sezoni z Olimpijo potegovali za uvrstitev v finale, so letošnjo zgodbo končali zelo zgodaj. Takšen scenarij so si drznili napovedati zelo redki, toda nogometaši Zavrča so na svojem igrišču poskrbeli za senzacijo in izločili Kidričane. Po rednem delu so gostitelji, ki so na sedmih tekmah na tretjeligaškem vzhodu slavili zgolj enkrat, s fanatičnim pristopom svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. Nakar so si napredovanje in veliko slavje zagotovili po strelih z bele točke (4:3). Haložani so bili zelo zanesljivi. Pri rdeče-belih nista zadela Filip Kosi, ki je meril previsoko, in Jakov Katuša, 22-letni hrvaški krilni napadalec je stresel okvir vrat.

Koper ni bil prepričljiv, 14 golov Izole


V Šiški se je zgodil edini prvoligaški obračun, ki ga je prav tako odločilo izvajanje najstrožjih kazni. Po 90 minutah gledalci niso videli gola. Pri 'penalih' so bili za zmago s 4:2 bolj zbrani in natančni fantje Oliverja Bogatinova. V rumeni zasedbi najprej ni bil uspešen Luka Štor, nakar je Emil Velić zaustavil poskus Nikole Janjića.
Izmed prvoligašev so bili včeraj na delu še Koprčani, ki so gostovali v bližnji Izoli. Na stadionu Malija so se jim po robu postavili igralci Kort, ki so profesionalni zasedbi z Bonifike povzročali nemalo preglavic. Toda kanarčki so vendarle pričakovano napredovali, zmagali so z 1:0. Edini strelec je bil Maks Barišić, ki je mrežo četrtoligaša zatresel v četrti minuti nadaljevanja.
Najvišje zmage v 1. krogu se je sicer veselila Izola, ki je v Krvavem Potoku Jadran Hrpelje-Kozina ugnala s kar 14:1.

Značke: aluminij, pokal

Članki iz rubrike