stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
41 28.09.2023 09:30:42

Takšna je resnica v primeru Gorana Stankovića, ki okreva po zastoju srca! Kaj bova naredila, sem ga spraševal ...

Okrevanje bo trajalo dalj časa.

Potem ko se je 29. avgusta v končnici tekme z Nafto zaradi zastoja srca zgrudil ob igrišču, je bilo bolj ali manj jasno, da se Goran Stanković dalj časa ne bo mogel vrniti na klop Bistrice. Po dodatnih pregledih in operaciji je bilo to jasno v še večji meri, toda vsekakor je najpomembnejše spoznanje, da je 43-letni ljubljanski strokovnjak preživel in da bo bržčas lahko nadaljeval svoje poslanstvo na klopi. Sam je o tem prepričan, vendar se bo okrevanje, kot kaže, zavleklo.


Vsul se je plaz obtožb

Nikakršnega dvoma ni, da so se njegovi delodajalci znašli v nehvaležnem položaju, nato pa so pred dnevi sprejeli odločitev, da bodo vodenje ekipe znova zaupali Simonu Dvoršaku, ki je tako prekinil ptujski izziv. Ob pomanjkanju dovolj oprijemljivih informacij se je na Bistričane vsul plaz obtožb, da so pozabili na človeško plat in strokovnjaka, ki se je boril za življenje, prepustili na milost in nemilost. Ogorčenje je bilo precejšnje, družbena omrežja so eksplodirala. V klubu so kar nekaj časa molčali in požirali kritike, v torek pa so se naposled odzvali z izjavo za javnost, v kateri so razkrili nastale razmere. Svojo resnico. "NK Kety Emmi & Impol Bistrica deluje skladno z zakonodajo in bo tako deloval tudi v prihodnje. Trener Goran Stanković je zaradi zdravstvenega stanja do nadaljnjega v bolniškem staležu, pogodba, ki jo ima s klubom, pa je njegova neodtujljiva pravica in jo bomo, kot doslej, v celoti tudi spoštovali ter poravnavali vse finančne in druge obveznosti, ki iz nje izhajajo. To pomeni, da le-ta ni bila nikoli prekinjena, kaj šele, da bi trener dobil odpoved," so zapisali med drugim.

Čakali smo do zadnjega

Pri predsedniku Vitu Martinčiču smo poiskali dodatna pojasnila. "Nikoli nikomur nismo dali odpovedi in ga s tem postavili v čustveno težak položaj," je uvodoma vnovič poudaril prvi mož kluba in nadaljeval: "To, kar se je zgodilo trenerju, je najbolj šokiralo nas in igralce. Kmalu se je izkazalo, da je stanje dokaj zahtevno in da bo okrevanje dolgo. Čakali smo do zadnjega, preden smo sprejeli odločitev. Čakali smo, da je trener prestal operacijo, da smo se lahko pogovorili z njim, in dokler niso zdravniške napovedi potrdile, da bo odsoten nekaj mesecev. S predsedniki in športnimi direktorji drugih klubov sem se posvetoval o tem, kaj narediti; predvsem z etičnega stališča. Ko se zgodi nekaj tako groznega, človeka ne moreš in ne smeš spraviti v dodatno stisko, smo pa bili enotnega mnenja, da zadevo moramo rešiti. Ker ekipa brez trenerja pač ne deluje na želeni ravni. Podpisana pogodba zelo jasno določa status trenerja, zadeve so natančno dorečene. Naš klub je znan po finančni disciplini. V zadnjih osmih letih se nikoli ni pripetilo, da bi komu kaj ostali dolžni. Še več, v imenu ohranitve dobrih odnosov smo plačevali dodatke. Z Goranom ni nič drugače. Ima pogodbo, imel jo bo tudi v prihodnje in normalno je, da vse, kar iz nje izhaja, finančno pokrivamo."

Morali smo ukrepati

V vmesnem obdobju ni manjkalo neprijetnih prizorov. "Ob gostovanju v Ajdovščini so gostitelji našim igralcem denimo namenjali moralne pridige. Češ, kako se lahko tako vedete do nekoga, ki je za klub skoraj dal življenje. Da, to je bilo nadvse neprijetno, da vam o tem, koliko klicev sem dobival, niti ne govorim; oglasili so se tudi posamezni pokrovitelji kluba in zahtevali dodatno razlago," je povedal Vito Martinčič in opisal tudi pogovore s trenerjem. "Odlično se razumeva, odlično sva sodelovala. Kaj bova naredila, sem ga spraševal. Rekel sem mu, da je ustvaril uspešno zgodbo, da je prav gotovo zasluga njegovega dela, da smo postali prava ekipa, vendar nekaj preprosto moramo ukreniti. Moramo ukrepati. Vsakemu, ki deluje v nogometu, je to jasno. Spet bom poudaril, da bomo izpolnili vse svoje obveznosti. O tem ni dvoma, Goran to ve in sam lahko izbere, na kakšen način bomo to naredili. Zaradi tega mu res ni treba skrbeti. Iz enega najbolj korektnih klubov ne bomo postali grdi raček, to vam zagotavljam. Predolgo smo ustvarjali zdajšnji ugled, preveč smo se trudili, da bi ga zdaj zlahka uničili. Navsezadnje tudi zaradi možice otrok. Smo med redkimi, ki smo poleg nogometne šole zadržali nogometne krožke. Tako smo v sedmih občinah prisotni v štirih vrtcih in 18 osnovnih šolah, trenutno imamo v celotni piramidi vseh starostnih kategorij okrog 550 igralcev," je sklenil prvi mož Bistričanov.

Članki iz rubrike