stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ue
ue
3 26.09.2023 15:41:09

Izjava, ki odmeva! Kaj je storil klub v primeru trenerja Stankovića, ki je doživel srčni zastoj?!

Martin Metelko
Je res dobil odpoved?

Devetindvajsetega avgusta je na tekmi druge lige med Bistrico in Nafto prišlo do dramatičnega dogodka, ko se je trener domačih Goran Stanković nenadoma zgrudil. Zdravstveno osebje ga je oživljalo, hitro je bil prepeljan v UKC Maribor. K sreči je bilo reševanje uspešno, Stanković je že nekaj časa v domači oskrbi. Ne vodi pa več Bistrice, klub je namesto njega za trenerja imenoval Simona Dvoršaka. Zdaj so v Bistrici v izjavi za javnost pojasnili nekatere stvari. Objavljamo jo v celoti:

IZJAVA NK KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
V zadnjem obdobju so se v medijih pojavljale številne dezinformacije glede negativnega odnosa NK Kety Emmi & Impol Bistrica do trenerja članske ekipe Gorana Stankovića. Žal nas nihče od novinarjev pred objavami člankov ali intervjujev ni kontaktiral, da bi preveril tudi drugo stran zgodbe, zato podajamo pojasnilo celotne situacije.
Osnova dela in uspehov NK Kety Emmi & Impol Bistrica je poleg stroke in široko zastavljenega dela z mladimi, transparentnost in finančna disciplina. Vse dogovore in pogodbene obveznosti vsa leta izpolnjujemo v celoti in brez zamujanj v izplačilih. Identična je situacija s trenerjem Goranom Stankovićem. Pogodbo o sodelovanju smo sklenili v marcu 2023, kot dodatek zaradi uspešnega dela pa je trener kasneje dobil v uporabo tudi sponzorski avto.


Zaradi izrednega dogodka na tekmi med Kety Emmi & Impol Bistrica in NK Nafto, ko je trener Goran Stanković doživel srčni zastoj, sta ga začasno nadomestila kondicijski trener in trener vratarjev. Kljub dobremu okrevanju trenerja, je kmalu postalo jasno, da bo njegovo okrevanje trajalo dlje časa, kar pomeni, da je morala uprava kluba poiskati novo rešitev na trenerski klopi.
V celotni situaciji smo skušali ves čas postopati na prvem mestu etično in z empatijo do trenerja Stankovića.
Skladno z zakonodajo, predpisi in pogodbami deluje in bo deloval NK Kety Emmi & Impol Bistrica tudi v prihodnje. Trener Stankovič je zaradi zdravstvenega stanja do nadaljnega v bolniškem staležu, pogodba, ki jo ima s klubom pa je njegova neodtuljiva pravica in jo bomo, kot doslej v celoti tudi spoštovali in poravnavali vse finančne in druge obveznosti, ki iz nje izhajajo, kar posledično pomeni, da le ta ni bila nikoli prekinjena, kaj šele, da bi trener Stanković dobil odpoved, kot so navajali nekateri mediji.

NK Kety Emmi & Impol Bistrica

Članki iz rubrike