stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 25.09.2023 20:50:09

Uefa izpostavila Slovenijo kot primer dobre prakse …

nzs
Iz Švice z lepim priznanjem.

Predstavniki trenerskega oddelka NZS so se udeležili trenerskega kongresa Uefe, ki je tokrat potekal v Švici. Sodelovalo je vseh 55 članic krovne organizacije, poleg pa so bili še predstavniki Concacafa in gosti iz Fife, so sporočili s sedeža NZS in dodali, da se je slogan kongresa glasil 'Obikujemo prihodnost igre: sodelovanje trenerske ekipe pri pripravi treninga.' NZS na kongresu predstavljen kot primer dobre prakse.

Program je zajemal pregled izvedbe šolanja za predavatelje, kjer se je poudarjalo zlasti učenje v realnih pogojih in učenje z učencem v ospredju, kjer se uporabljajo principi in tehnike izobraževanja odraslih. Sledila je predstavitev in možnosti implementacije učnega načrta za ženski nogomet v različne nivoje usposabljanja, predstavljena je bila tudi zamisel in pogoji za šolanje kondicijskih trenerjev v nogometu.

Nekaj držav je predstavilo napredek v obdobju od zadnjega kongresa, ki je potekal leta 2019 v Nikoziji na Cipru. Kot primer dobre prakse manjših držav je bila izpostavljena Slovenija, kar gotovo predstavlja lepo priznanje za oddelek trenerskih usposabljanj na NZS. Kongresa v Nyonu so se udeležili Iztok Kavčič, Vanja Starčević in Anja Milenković.

"Da nas je UEFA izpostavila kot primer dobre prakse pred vsemi državami na kongresu, je za nas veliko priznanje. Prepoznali so naš trud in spremembe, ki smo jih skupaj s sodelavci uvedli v zadnjih letih. Uspeli smo poenotiti strukturo usposabljanj na Uefino trenersko konvencijo 2020, uvedli proces mentorstva v realnem okolju ter se približali realnemu učenju z vključevanjem lokalnih ekip na tečaje. S šolanjem predavateljev, ki je potekalo s pomočjo Uefinega mentorja g. Ruuda Dokterja, pa smo uspeli še izboljšati predavatelje in dvigniti interaktivnost s slušatelji na še višji nivo," je ob tem povedal vodja trenerskih usposabljanj NZS Iztok Kavčič.

Članki iz rubrike