podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 04.01.2023 15:07:55

Kakšno priznanje! Slovenska reprezentantka se je znašla na elitnem seznamu! Uefa jo je uvrstila med ...

Martin Metelko
Bila je med peterico kandidatk za zgodovinski prvi naziv nogometašice leta v Ekipinem izboru, a nismo bili edini, ki smo jo opazili. Ana Milović se je pojavila tudi na elitnem Uefinem seznamu nogometašic, ki bodo v tem letu zahtevale posebno pozornost.

Kapetanka Olimpije je bila ob Špeli Kolbl med našimi nominirankami edina, ki še vedno igra na slovenskih zelenicah, tudi na njih pa je v svojim mladi karieri premaknila dovolj mejnikov, da se o njej pogovarjajo zunaj naših meja. Preteklo leto je nase opozorila predvsem z neverjetnim strelskim podvigom; padel je 15 let star rekord legendarne Mateje Zver, ki je v sezoni 2006/07 dosegla 61 zadetkov. Ana Milović jih je v zgolj 19 ligaških nastopih zbrala 66 in v podobnem ritmu nadaljuje tudi v tej sezoni. Jesenski del je ob 11 tekmah prinesel kar 38 njenih zadetkov, s tem pa je ravno v zadnjem krogu na mestnem obračunu z Ljubljano presegla mejo 200 zadetkov v slovenskem prvenstvu. Pri 21 letih!


Ob takšni statistiki so vse pogostejša vprašanja o njeni (zelo bližnji) prihodnosti. Na naslov Olimpije naj bi v preteklosti že prišlo kar nekaj ponudb, za zdaj sicer vztraja v prestolnici, a se zdi odhod v tujino zgolj vprašanje časa. Neizbežno je, da bo zanimanje ob takšnih predstavah le še raslo. To potrjuje tudi seznam desetih nogometašic, ki so ga v prvih dneh novega leta pripravili na Evropski nogometni zvezi. »Deset, ki se jih splača spremljati,« so poimenovali prispevek o mladi generaciji igralk, ki imajo potencial, da kmalu postanejo del konkurence na najvišji ravni ženskega nogometa; med njimi je tudi 21-letna Kamničanka.

»V koledarskem letu 2022 se je ustavila pri 62 zadetkih. Prav tako je pomemben člen hitro rastoče slovenske reprezentance, ki je za las zgrešila uvrstitev na svetovno prvenstvo 2023. Ne bi bili presenečeni, če bi Milovićeva šla po stopinjah reprezentančne kolegice Mateje Zver,« so zapisali pri Uefi. Čeprav je bila do zdaj (pametno) osredotočena izključno na postopno razvijanje svoje kariere, lahko s takšnimi priporočili kmalu pride ponudba, ki jo bo težko zavrniti.

Članki iz rubrike