Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

(bp)
(bp)
0 12.12.2022 14:26:22

ŽNK Olimpija: Poudarek na celovitosti

Zlatko Gabor
IGOR & NATAŠA KUPLJENIK
V tabor zmajčic se je že naselil decembrski duh. Uspešno so zaključili prve del sezone in pred njimi je zimski premor.

Kljub temu da so se tekmovanja že zaključila, je člansko ekipo razveselila novička, da je bila njihova igralka Tatiana Georgiou po glasovanju na enem od družbenih medijev imenovana za igralko meseca. Naj spomnimo, da je bila ravno ta izkušena grška reprezentantka zaslužna za dva zadetka na zadnjem derbiju proti ŽNK Ljubljana v Šiški. Tatiana se, tako kot večina igralk, te dni odpravlja na zaslužen oddih k svoji družini in prijateljem, pred tem pa je z nami delila svoje misli o ekipi in počutju v Sloveniji: "Moje popotovanje v Sloveniji je zame zelo lepa izkušnja. Ekipa trenira v odličnih pogojih in objektih. Ima veliko izkušenih igralk, ki igrajo tudi v reprezentanci, tako da sta kakovost in raven zelo dobra. V minulih mesecih smo veliko delali in kot ekipa rastemo iz tekme v tekmo, tako da upam, da bomo za konec dobili in vzeli vse, kar si zaslužimo. Do zadnjih minut bomo dale vse od sebe, da osvojimo prvenstvo in pokal. Slovenija je zelo lepa dežela. Videla sem že veliko krajev in res uživala, ko sem raziskovala to deželo. Ljubljana je lepo mesto, še posebej zdaj, v tem predbožičnem času je tako čarobna in lepa. Je zagotovo mesto, ki ga je vredno obiskati."

Še zadnjič skupaj

Vse selekcije so opravile še zadnji skupni trening, ki je minil v sproščenem ozračju, z veliko smeha in zabave. Uprava kluba pa je čas med treningom izkoristila za sestanek s starši mlajših igralk. Igralke mladinske šole se bodo srečale še v ponedeljek, ko bodo imele manjšo zabavo ob zaključku leta. Tudi članska ekipa je vstopila v premor pred pripravami na nadaljevanje prvenstva. Nekatere igralke so odpotovale na zaslužen dopust, spet druge so se posvetile šoli in študiju, del ekipe pa bo ŽNK Olimpijo zastopal na dveh mednarodnih turnirjih v malem nogometu. V torek odpotujejo v Čitluk v Bosno in Hercegovino, kjer bodo na povabilo ŽFK Brotnjo v sredo nastopile na turnirju Ladies open Brotnjo 2022. Dva dni pozneje bo ekipo pot vodila v Črno goro, kjer se bo ŽNK Olimpija že tradicionalno udeležila mednarodnega turnirja prijateljstva Pljevlja, ki ga organizira nogometni klub Breznica. Brez glavnega trenerja Zlatka Gaborja na tej poti ne bo šlo.

Zlatko Gabor, domači strateg, ki je v minulih dneh vključen tudi v koordinacijo in pomoč pri delu mladinske šole, je ocenil delo minulih mesecev: "Zelo sem zadovoljen, ker delam v Olimpiji. Igralke in moja ekipa z mojim pomočnikom, trenerjem vratark in fizioterapevtko cenimo trud in delo upravnega odbora kluba, ki nam zagotavlja vrhunske pogoje za delo. Mi smo njihov servis. V minulem delu sezone sta se nam pripetila le dva spodrsljaja; to je na tekmi proti Radomljam in konkurenčnemu Pomurju. Tekmi sta prišli ob nepravem času. Slaba dnevna forma, nekaj poškodb in bolezni ter mogoče tudi slabša psihološka pripravljenost so botrovale izgubi točk. Ampak mi se ne damo, vsaka naslednja tekma je priložnost za nov uspeh in napredek. Spremenili smo način igranja in razmišljanja, a to je proces, ki zahteva čas. Prvi pokazatelj in korak k napredku v tej smeri je bila zadnja tekma proti Ljubljani. Ekipa je pokazala to, kar želim, a čaka me še veliko dela. Prostora za napredek je še veliko. Rabimo seveda rezultat, ki pa bo ob dobrem delu celotne ekipe in takih pogojih zagotovo prišel. V prihajajočih mesecih želimo v ta sistem dela vključiti tudi mlajše igralke. Z načrtnim delom in postopnim vključevanjem bo njihov prestop v člansko ekipo z naslednjo sezono mehkejši in mnogo lažji. Zaenkrat so pokazale izredno zanimanje in motivacijo, zelo poslušajo in delajo dobro. Če bodo s tem nadaljevale, bodo vsekakor že v pripravljalnem obdobju na prijateljskih tekmah nagrajene s priložnostjo nastopa med članicami."

Poučno obdobje

Nekaj misli je strnil podpredsednik kluba Boris Snedec"Po jesenskem delu tekmovanj gredo vse selekcije na zaslužen počitek. Bilo je zanimivo obdobje, poučno in dobra lekcija za prihodnost. V klubu vedno več poudarka dajemo na celovitost. V zadnjem času smo dejavni pri povezovanju mladinske šole s člansko ekipo. Mlajše zmajčice so velik ponos kluba in lepo je imeti tak podmladek, za prihodnost Olimpije se ni bati. Zavedamo se, da je edina prava pot k vrhunskim rezultatom ustvarjanje pogojev in ozračja v klubu, ki motivira. V ospredje postavljamo strokovno delo, spoštljive odnose in medsebojno odgovornost. Vsako leto se izboljšujejo pogoji za delovanje kluba, imamo pa še veliko možnosti za izboljšave, zato se zavedamo, da je pred nam še veliko dela. Časi, v katerih smo, niso ravno prijazni do športa, zato se vsak dan trudimo v klub pridobiti finančna sredstva, da bi lahko nudili dekletom najboljše pogoje. Premor bomo izkoristili za zaključke pogovorov, ki jih imamo tako v Sloveniji kot v tujini, da si zagotovimo dolgoročno finančno stabilnost. Vesel sem, da imamo podporo v mestu in smo zanimivi tudi za partnerje v tujini. Dekletom želim, da se v krogu svojih najbližjih poveselijo v prihajajočih praznikih, delu ekipe, ki gre na turnirja v tujino, pa uspešno tekmovanje, brez poškodb."

Pomagajo v projektu Botrstvo

V ŽNK Olimpije se trudijo biti družbeno odgovorni in po svojih zmožnostih tudi dobrodelni. Žal situacija v Sloveniji ni rožnata in vse več družin se srečuje s finančno stisko. Skozi celo leto omogočajo otrokom, katerih družine si ne morejo privoščiti stroškov vadbe, da imajo zmanjšano plačilo vadnine, v primeru večje finančne stiske pa so plačila oproščeni. Tudi deklice slabše situiranih družin imajo pravico do športa, treniranja in življenja svojih sanj. Predvsem december je tisti, ki to še bolj poudari. V Olimpiji so se letos odločili, da bodo pomagali v projektu Botrstvo. Igralke mladinske šole se bodo posladkale s Hoferjevim Nasmeškotkom, ki že šesto leto zapored pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji pomaga dijakom v stiski. Sredstva zbrana od prodaje Nasmeškotkov bo Hofer namenil dijakom iz socialno šibkih družin za kritje oskrbnin v dijaških domovih. V ŽNK Olimpija se zavedajo, da sta prav vračanje družbi in posluh za potrebe družbe dokaz in sooblikovalec našega uspešnega delovanja. 

Članki iz rubrike