stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

(bp)
(bp)
0 05.12.2022 11:13:57

Olimpija glavna v mestu

ŽNK Olimpija
NATAŠA IN IGOR KUPLJENIK
Zadnjo novembrsko nedeljo je bilo na sporedu še zadnje dejanje v SŽNL – Triglav zdravje, 12. krog sezone, ki je postregel z ljubljanskim derbijem med ŽNK Olimpijo in ŽNK Ljubljano. Mestna tekmeca sta se pomerila tudi za neposredno drugo mesto po jesenskem delu prvenstva. V sončnem popoldnevu v ŠP Šiška je bilo vzdušje tekmi primerno in upravičeno smo pričakovali dobro in zanimivo tekmo.

Glavni trener zeleno-belih Zlatko Gabor je tokrat računal na vse igralke članske ekipe z izjemo Eme Erman, ki je še okrevala po bolezni. Ekipi z vrhnjega dela lestvice sta v tekmo vstopili bojevito in napadalno, s ciljem osvojiti tri točke. V prvem polčasu sta bili enakovredni, z nekoliko več posesti žoge pa se je lahko pohvalila Olimpija in prav njene igralke so povedle z dvema goloma. Prvič je bila s strelom z glavo po podaji Manje Rogan iz kota uspešna grška reprezentantka Tatiana Georgiou, ki je s strelom z razdalje tudi drugič premagala ljubljansko vratarko Evo Vamberger. Gostje so pred koncem polčasa izkoristile priložnost in izid znižale na 2:1.

Domači strateg Gabor je po premoru med polčasoma posegel po prvi menjavi in v igro je prišla Anja Prša, ki je zamenjala italijansko igralko v zeleno-belem dresu Deboro Stello. V drugi polčas je Olimpija vstopila še bolj odločeno in na krilih Ane Milović raztrgala igro Ljubljane, saj je s tremi zaporednimi goli dosegla hat-trick in ekipi prinesla štiri gole prednosti. Z rezultatsko prednostjo je v ekipi domačink prišlo do novih menjav. Izkušena Barbara Kralj je kmalu po tem izkoristila svojo priložnosti in mreža Vambergerjeve se je zatresla še šestič. Po napaki zmajčic je Zala Petrič znižala zaostanek svoje ekipe, kljub temu je trener Gabor opravil trojno menjavo in dal priložnost mladim igralkam s klopi. V igro so vstopile Tara Knego in novinki Zoja Kartuš in Nikki Kobal. Mladi perspektivni igralki iz kadetske selekcije Olimpije sta s svojim prvim nastopom v SŽNL upravičili zaupanje trenerja in sta se zelo dobro znašli v svojih vlogah na igrišču. Nikki Kobal je v sodnikovem dodatku s svojo nepopustljivostjo in borbenostjo lepo podala pred gol, kjer je Barbara Kralj le še potisnila žogo v gol in postavila rezultat tekme 7:2. Končni rezultat je bil enak tistem s prve medsebojne tekme iz sezone 2021/22.

Po tekmi je glavni trener Zlatko Gabor povedal: "Čestitam puncam. Tekma je bila dobra in naredile so tisto, kar sem od njih pričakoval. Rezultat je zmaga in tri točke. Z igro sem lahko zadovoljen. To je bil pravi derbi. Dokazali smo, da smo boljša ekipa, a tudi ekipa Ljubljane je imela svoje priložnosti. Odigrale so fer in korektno, zato čestitke vsem puncam na igrišču."

Subotičeva se je poslovila

Zadnja tekma v domače prvenstvu je bila zaznamovana z dvema dogodkoma. Zadnji žvižg glavne za konec tekme sodnice Tanje Subotič je bil prežet s čustvi. Tanja Subotič, ki je bila prva ženska nogometna sodnica v Sloveniji in tudi prva slovenska mednarodna sodnica s FIFA licenco, se je v nedeljo poslovila od aktivnega sojenja. Svoje znanje bo prenašala na svoje mlajše kolege in delo nadaljevala kot kontrolorka sojenja.

Tudi hat-trick Ane Milović je bil posebnega pomena. Izvrstna 21-letna igralka, trenutno prva strelka v ligi, je na tekmi dosegla svoj dvestoti gol v dresu Olimpije. "Pred tekmo nisem vedela, da lahko dosežem dvestoti gol. To mi je potem povedal naš fotograf. Vsakega zadetka sem vesela, ampak najpomembnejše so te tri točke," je povedala Ana Milović.

Članice bodo v tem tednu zaključile treninge. Pred zimskim premorom jih čakata še turnirja v Bosni in Hercegovini in Črni gori. Ponovno se bodo zbrale po novem letu, zimski premor pa ne pomeni, da bodo v klubu vsi počivali. Strokovno vodstvo in uprava kluba sta z mislimi že pri sestavi ekipe za nadaljevanje prvenstva.

Mlajše selekcije, ki so že zaključile svoja tekmovanja, v teh dneh še trenirajo, a tudi te se bodo počasi odpravile na zaslužen premor. Po odmevnem predavanju predstavnika Zveze nogometnih sodnikov Slovenije pretekli teden so imele igralke mlajših selekcij v četrtek drugo srečanje v sklopu izobraževanj, ki so jih pripravili v klubu, z naslovom "Jaz športnica – kodeks obnašanja in fair play." V sproščenem vzdušju so prisluhnile podpredsedniku kluba Borisu Snedcu, ki je dekletom razložil, kaj pomeni biti športnica, zmajčica. Predstavil jim je načela in vrednote kluba ter pomen fair playa ne le na igrišču, temveč tudi v vsakdanjem življenju. Ob koncu srečanja se je razvila zanimiva razprava in bilo je razveseljivo, da so dekleta izrazila svoje mnenje ter posredovala koristne informacije, ki bodo vodstvu v pomoč pri nadaljnjem delu.

Vodstvo ŽNK Olimpije se je odzvalo tudi na zadnje pisanje o skrivnostnem investitorju iz tujine, ki želi vstopiti na ljubljansko nogometno sceno, da bi združil moški in ženski klub Olimpija. Iz pisarne ženske Olimpije so potrdili, da so na začetku oktobra prejeli ponudbo angleškega vlagatelja. Za ženski klub je ponudba zanimiva in nanjo so se odzvali. Potekajo pogovori in pogajanja, več odgovorov pa bo prinesel čas. Do danes se še niso uspeli srečati z odgovornimi iz NK Olimpija, zato njihovega pogleda na ponudbo ne morejo komentirati.

Galerija

Članki iz rubrike