pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

am
am
96 06.04.2020 08:33:26

ČEFERIN zatresel Slovenijo: Politiki, DAJTE LJUDEM NASMEH! Tega bo KMALU KONEC! Ne prenesem te ...

Martin Metelko
Je Aleksander Čeferin na strani slovenske zdravstvene stroke ali politike?

Aleksander Čeferin se je s svojo pomočjo Sloveniji še posebej izpostavil, hkrati pa v velikem intervjuju za Ekipo SN spregovoril tudi o trenutnem stanju v Sloveniji zaradi koronavirusa ... 

Ob strinjanju, da vi niste strokovnjak in da jaz nisem novinar s tega področja, se vendarle moram še nekoliko navezati – očitno ste bolj na strani slovenske zdravstvene stroke kot slovenske politike?

Kaj pa drugega, kot da ste se navezali … (smeh) Nekako vam vedno uspe, da se odprem nekoliko bolj. (smeh) Poglejte, trdno sem prepričan, da bi bilo treba poslušati predvsem zdravstveno stroko, hkrati pa bi morali v prvi vrsti poskrbeti za medicinske delavce. Ti ukrepi bi bili najbolj pomembni in bi prinesli največ. Dobivam sporočila zdravstvenega osebja, dobivam prošnje, naj jim pomagam. Lahko vam povem, da so mi iz najbolj občutljivih delov kliničnega centra pisali, da nimajo opreme. Nadalje bi od vsakega voditelja države, od vsakega ministra, od vsakega govorca pričakoval, da bo nastopal drugače. Moral bi povedati, da je situacija resna, hkrati pa dati ljudem optimizem, upanje. Ne moremo ljudem vsak dan govoriti 'veselite se še danes, jutri bo hujše'. Tega ne moremo početi, tega ne smemo početi, ljudem se bo zmešalo. In ni prav, da tako govorimo, kajti te epidemije in tega stanja bo konec. In to ju bo konec kmalu! Opazujem Slovence, opazujem državljane te države, imam informacije: zelo dobro spoštujemo vse ukrepe. Prav je, da čutimo neki strah do nastalega položaja in da sledimo ukrepom. Toda za božjo voljo, a se resnično ne da ljudem podariti enega nasmeška, ene tople besede, pozitivnega pristopa. Zakaj ne moremo ljudem reči, da so dobri, da naj zdržijo še malo, da bodo s tem pomagali zdravju in ekonomiji. Zadeva se mora čim prej končati, drugače se bo gospodarstvo povsem sesulo in ljudem je treba lepo, pozitivno povedati, kako naj skupaj pridemo do tega cilja. To res pogrešam. Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih, ne morem več gledati te apokaliptičnosti. Res mi ni všeč.

CELOTEN VELIKI INTERVJU Z ALEKSANDROM ČEFERINOM, V KATEREM JE SPREGOVORIL O DONACIJAH, UKREPIH, POMOČI SLOVENSKIH VLADI IN O TEM, ALI BO KANDIDIRAL NA PREDSEDNIŠKIH ALI PARLAMENTARNIH VOLITVAH, SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI ŠTEVILKI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike