profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
0 11.03.2018 11:15:16

Ljubljanski zeleno-beli navezali stike z morebitnimi TUJIMI VLAGATELJI, Bojan Prašnikar se vsega loti resno

www.alesfevzer.com
Nogometaši Ilirije v jesenskem delu prvenstva niso navdušili, toda podpredsednik zeleno-belih Ivan Simič verjame, da bo nadaljevanje sezone uspešnejše, vodilni možje kluba pa obenem pripravljajo temelje za naskok na odmevnejše dosežke.

Štiri zmage, trije neodločeni izidi in deset porazov. Takšen je bil izkupiček nogometašev Ilirije v prvi polovici prvenstva, kar je dovolj za 13. mesto na lestvici, ki nikakor ni navdušujoče, toda Ljubljančani verjamejo, da so med zimskim premorom storili pravšnje korake za to, da bi bili v prihodnje uspešnejši. S tem namenom so v klub med drugim privabili tudi Bojana Prašnikarja. Kot svetovalca. "Drži, da dela kot svetovalec, a je zelo aktiven. Prisoten je na tekmah, prav tako obiskuje treninge. Najprej je sicer govoril, da bo le malce pomagal, toda Bojan Prašnikar je pač tak, da se vsake naloge loti zelo resno," je razkril podpredsednik Ilirije Ivan Simič in v isti sapi pristavil: "Toda obenem moramo poudariti, da avtoriteta trenerja Stanka Božičevića z ničimer in nikakor ni ogrožena. On opravlja svoje delo, Bojan Prašnikar mu pomaga in svetuje. Tako kot pomaga vsem v klubu, zadolžitve vsakega posameznika so natančno določene. Glede tega ni nikakršnih težav."

Panike pa ni niti zaradi jesenskih dosežkov. "Ni potrebe za kaj takega. Kot novinci smo na začetku imeli še dodaten zagon, nakar je sledil padec, ki ni bil nepričakovan. Računali smo, da bomo uvrščeni v sredini lestvice, zato s trenutno uvrstitvijo kakopak nismo zadovoljni, spomladi pa si bomo prizadevali biti boljši. Želimo biti v zlati sredini razpredelnice."

Poznavajoč Ivana Simiča, ga bo zlata sredina zadovoljila le v aktualni sezoni, za naprej pa so cilji precej višji. "Vse bo odvisno od tega, koliko denarja bomo imeli na voljo. Ni skrivnost, da iščemo vlagatelja iz tujine, s katerim bi sodelovali. Določeni stiki so že vzpostavljeni, a ni še nič tako daleč, da bi lahko o tem povedal kaj več. Če bomo uresničili namen, nam bo prav gotovo lažje, v nasprotnem primeru bomo še naprej zadovoljni z uvrstitvijo v sredini lestvice oziroma bomo izkušnje še naprej pridobivali v drugoligaškem tekmovanju. V tem trenutku so zadeve urejene, svoje obveznosti redno izpolnjujemo, toda če želiš kaj več, potrebuješ tudi več finančnih sredstev."

Članki iz rubrike