900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 18.12.2017 19:26:55

Mijatović s pozitivnimi mislimi končal nogometno leto 2017 (fotogalerija)

Grega Wernig
Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na Brdu pri Kranju pripravila tradicionalni novoletni sprejem. Ob oblici uglednih gostov iz športa, gospodarstva, medijev, politike in z drugih področij je glavno besedo imel predsednik NZS Radenko Mijatović, ki je v slavnostnem govoru spomnil na uspehe in tudi drugo nogometno dogajanje v Sloveniji.

Med drugim je naštel vse uspehe mlajših selekcij, ženske izbrane vrste, klubskega nogometa na čelu z Mariborom in njegovim nastopom v ligi prvakov, pozitivne učinke širjenja druge lige in uspešnost prve lige. Hkrati pa spomnil na to, da se članski izbrani vrsti ni uspelo prebiti na svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji.

Ob tem se je zahvalil zdaj že nekdanjemu selektorju Srečku Katancu in ob tem pripomnil, da so bile kritike na njegov račun včasih neupravičene. Hkrati pa je novega selektorja Tomaža Kavčiča pospremil k novim izzivom in mu izrekel podporo na novi poti.

"Če gre verjeti desetletnim ciklom, potem je zdaj spet na vrsti tisto, ki nas lahko popelje naprej," je dejal Mijatović in ob tem mislil na igranje slovenske vrste na EP leta 2000 in SP 2010. Naslednje je namreč na vrsti EP 2020.



Mijatović je poudaril tudi dejavnosti zveze na področju nogometa za vse, dobrodelnosti in infrastrukturnih projektov. Za slednje je namenila skoraj pol milijona evrov, ob tem pa je pozval vse deležnike, tudi državo, k podobnemu ravnanju.

Spomnil je tudi na prihajajoče EP v dvoranskem nogometu, ki bo med 30. januarjem in 10. februarjem v Stožicah in znova povabil ljubitelje tega športa k čim večjemu obisku.

"V življenju je zmag več vrst, ne le tiste na zelenici. Dosežemo jih z zmagovito miselnostjo, ki naj bo nalezljiva na vseh poljih delovanja," pa je pred novim letom obiskovalcem še zaželel predsednik NZS.

Značke: nogomet, prireditev

Članki iz rubrike