profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
9 20.11.2017 10:58:20

Veliki ZVEZDNIK Mure LUKA BOBIČANEC: Če bi poklical ZLATKO ZAHOVIĆ? Poglejte, stvar je taka ...

Aleš Cipot/Fotolens
Najboljši strelec Mure je iskreno spregovoril o marsičem.

Muraši so bili na zadnji jesenski preizkušnji v Fazaneriji zelo razigrani. In učinkoviti. Fužinar so premagali s 6:0, vprašanje zmagovalca so rešili že po 25 minutah, ko so koroško mrežo zatresli štirikrat. Med strelce se je vpisal tudi Luka Bobičanec, veselil se je svojega 11. gola in je skupaj z Anelom Hajrićem iz Radomelj na vrhu lestvice strelcev.

"Hitro smo si zagotovili vodstvo, kar nas je sprostilo in olajšalo nadaljevanje. Visoka zmaga je vsekakor zelo dobra popotnica v pričakovanju zadnje jesenske preizkušnje v Radomljah," je v nogometnem vlogu Pogled s tribune na spletni strani sobotainfo.com povedal 24-letni Medžimurec, ki je le nekaj dni pred nedeljsko tekmo s črno-belimi podpisal profesionalno pogodbo: "To je prav gotovo velik motiv za nadaljnje delo."

Murašem je zvestobo obljubil kljub temu, da naj bi bil tarča kepega števila snubcev. "Pritegnila me je ambicioznost kluba. Veliko sem se pogovarjal s trenerjem in vodilnimi možmi. Prišel sem do spoznanja, da želim ostati v Muri in da se skupaj uvrstimo v prvo ligo."

Namigovalo se je tudi o zanimanju Maribora, toda ponudbe iz Ljudskega vrta do zdaj menda vendarle ni bilo. Kaj pa, če bi se Zlatko Zahović zares oglasil? Kako bi se odzval najboljši strelec Mure? "To bi bilo zame v prvi vrsti veliko priznanje. Maribor je prvak, igra v ligi prvakov. Da, vabilo takšnega kluba je priznanje za vsakega igralca," je odvrnil Luka Bobičanec in v nadaljevanju razkril, kdo iz Fazanerije je z njim vzpostavil prvi stik: "Nekdanji športni direktor Mitja Mörec. Po prvih pogovorih se nisem odločil za prihod, imel sem drugačne načrte, v pričakovanju nove sezone pa sva se dobila še enkrat, zraven je bil tudi aktualni športni direktor Denis Rajbar in na moje zadovoljstvo smo dosegli dogovor."

Zasluge za prihod v Fazanerijo ima tudi Ante Šimundža. "Vsekakor. Rekli so mi, da bo prevzel vodenje ekipe, zato je bila odločitev lažja. Je odličen trener, odličen človek, privilegij je trenirati pod vodstvom takšnega strokovnjaka."

Članki iz rubrike