stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
9 06.10.2017 18:47:09

NAVDIHUJOČA zgodba iz Stožic! Igor Biščan pokazal, kako veliko je njegovo SRCE! (VIDEO)

Martin Metelko
Pri ljubljanski Olimpiji imajo za seboj popoldne, ki bo ostalo v lepem spominu vsem, ki so bili del njega.

Ljubljančani imajo v Aneju Košoroku velikega navijača, ki so se mu za zvestobo zdaj znali zelo lepo zahvaliti. Polepšali so mu dan, kaj dan, pripravili so mu nekaj, kar si bo zapomnil za vse življenje. Omogočili so mu nekaj minut s trenerjem zmajev Igorjem Bišćanom, ki ga mladi nogometni navdušenec zelo občuduje ...

Navdihujočo zgodbo, ki so jo spisali na uradni spletni strani kluba, vam prenašamo v celoti, spodaj pa si lahko ogledate tudi posnetek ganljivega srečanja med Biščanom in mladim Anejem.

Sporočilo Olimpije:

Anej Košorok je prav poseben, zares sijajen fant. Starša pravita, da zna s svojo energijo polepšati vsak dan, navdušuje tudi v šolskih klopeh, predvsem pa z zavidljivim poznavanjem športa.

Pri sedmih mesecih starosti so pri Aneju ugotovili spinalno mišično atrofijo. Slednja najbolj prizadene mišice, ki sodelujejo pri plazenju, hoji, drži vratu in glave, dihanju ter požiranju. Imel je veliko težav, vsako posebej je s svojo vztrajnostjo in voljo naposled premagal. Zdaj živi življenje navadnega 11-letnika. No, malce je vendarle drugačen od vrstnikov. Njegovo srce namreč 24 ur na dan bije za Olimpijo.

Pozna zgodovino kluba, igralce, strokovni štab, predsednika. Spomni se, v katerih minutah so zmaji dosegli gole avgusta 2015 v Ljudskem vrtu. Skratka, fant, ki nikogar ne pusti ravnodušnega.

Pred kratkim je praznoval rojstni dan. Kontaktiral nas je njegov oče Boštjan, ki je sina želel presenetiti na prav poseben način. Anej je namreč navdušen nad trenerjem Olimpije Igorjem Bišćanom, slednji pa je takoj pristal na idejo. Starša sta Aneja prepričala, da četrtkovo popoldne ne bo nič posebnega, saj ga čaka terapija. Ko pa je namesto terapevta v prostor vstopil Igor Bišćan, je Aneju zaigralo srce.

Toda ne bi si upali trditi, da je bil Anej tisti, ki je bil po druženju bolj navdušen. Trener Olimpije je namreč z nasmehom poslušal Anejeve zgodbice in se čudil znanju, ki ga ima ta sijajni fant. Za nameček je Aneja povabil še na druženje z nogometaši, ki so ga prav tako z veseljem sprejeli. Starša, ki sta vse skupaj opazovala, nista mogla skriti solz sreče in veselja. "To, kar se je danes zgodilo, si bo Anej zapomnil za celo življenje. Hvala Igorju Bišćanu, hvala igralcem in hvala nogometnemu klubu Olimpija. Polepšali ste nam dan, Aneju pa pričarali neverjetno izkušnjo," je kar žarel Anejev oče, ki je razkril še eno zanimivost: "Tekme spremlja v popolni tišini. Nič ga ne sme motiti. Ko Olimpija prejme gol, ga ne skrbi, ampak vedno reče, da je še vedno dovolj časa za preobrat. Ko pa ga zeleno-beli dosežejo, se mu na obraz nariše neverjeten nasmeh."

V znak zahvale za podporo in spoštovanja njegovega odnosa do življenja, je Igor Bišćan Aneju podaril dres NK Olimpija s podpisi vseh igralcev in uokvirjeno fotografijo z napisom "Anej ima zeleno srce!".

V našem klubu smo še vedno pod vtisom Anejevega obiska. Ta mladi, izjemni fant, je vsem dokazal, kako malo je potrebno za srečo in radost. In pa, jasno, objasnil, kdo in kdaj je pred dobrima dvema letoma dosegal gole v Mariboru.

Članki iz rubrike