stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 03.10.2017 13:22:54

Nekdanji tesni sodelavec SREČKA KATANCA in BOJANA PRAŠNIKARJA na klopi slovenskega drugoligaša

Arsen Perić
Zamenjava trenerja na drugoligaškem prizorišču na sončni strani Alp.

Po devetem prvenstvenem krogu pogled na vrh drugoligaške lestvice ostaja nespremenjen. Tudi po medsebojnem dvoboju sta Mura in Jadran še naprej edini neporaženi ekipi, hkrati črno-beli vztrajajo na prvem mestu, njihovi najbližji zasledovalci pa so Radomljani, ki so bili prepričani, da se bodo iz Prlekije vrnili z vsem izkupičkom. A zadovoljiti so se morali s točko, ta pa je zadovoljila tudi Veržejce, ki so vmes dobili novega trenerja. Marko Lešnik se je poslovil, na klopi ga je nasledil Janko Irgolič.

irgolic dw
Drago Wernig - TAKA
"Zaradi službenih obveznosti mi ni več zneslo, da bi delo opravljal tako, kot bi si želel in kot bi bilo potrebno. Nisem se mu mogel posvetiti stoodstotno. Vse skupaj je zame postalo prenaporno, zato smo se z vodilnimi možmi kluba dogovorili za prekinitev sodelovanja," je pojasnil nekdanji prvi mož mlajših selekcij mariborskega prvoligaša, ki ga je nasledil nekdanji trener vratarjev v slovenski izbrani vrsti Janko Irgolič. "Poznam fante, poznam ekipo, spremljal sem dozdajšnje preizkušnje in prav gotovo bom storil vse, kar je v mojih močeh, da bi bili uspešni. Veržeju sem priskočil na pomoč. Morda do konca prvega dela sezone oziroma tako dolgo, dokler v klubu ne bodo našli trajnejše rešitve," je povedal novi trener prleške zasedbe, ki je prav tako kot Marko Lešnik še pred kratkim deloval pod Kalvarijo, nekoč pa je bil v slovenski izbrani vrsti tesni sodelavec Bojana Prašnikarja in Srečka Katanca kot trener vratarjev.

Obetavni mariborski strokovnjak ima sicer o drugoligaškem prizorišču pozitivno mnenje. "Liga je zanimiva, še posebej me fascinira tekmovalnost klubov, ki imajo visoke ambicije. Tistih, ki si želijo napredovanja med prvoligaše, zaradi česar tekmovanje postaja močnejše. Kadrovsko zelo dobro delajo oziroma iščejo rešitve, da bi bili še boljši, liga se lahko pohvali tudi z odličnim trenerskim kadrom. Menim, da je nogomet v 2. SNL na primerni kakovostni ravni, in prepričan sem, da bo še boljši," pravi Marko Lešnik.

Članki iz rubrike