stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
3 04.10.2017 10:51:21

UAU, TO PA JE STATISTIKA! Na slovenski sceni opozarja nase: 23 golov na 22 tekmah! UGLEDNI klubi ga že lovijo.

Najmočnejše orožje črno-belih trese mreže kot za stavo.

Nogometaši Mure še naprej vztrajajo na vrhu drugoligaške lestvice. Ante Šimundža ima na voljo zanimivo zasedbo, ki je pod vodstvom mariborskega strokovnjaka organizirana, disciplinirana. In uravnotežena, toda v njej je vendarle igralec, ki izstopa. Ter dela razliko. To je Luka Bobičanec, ki iz tedna v teden opozarja nase in razkriva svojo kakovost. Marsikdo težko razume, da 24-letni Međimurec v ospredje prihaja šele zdaj oziroma da ga ni v svoje vrste privabil že kakšen močnejši klub v domovini. A pred leti se je kljub svojemu talentu odločil, da se z nogometom ne bo ukvarjal profesionalno, poiskal si je redno zaposlitev in hkrati kar nekaj časa igral v nižjih avstrijskih ligah.

bobicanec1 ac
Aleš Cipot/Fotolens
Pred prihodom v Fazanerijo je bil odličen v dresu Poleta iz Svetega Martina na Muri, prekmursko prizorišče pa ga je že pred tem spoznalo v dresu Nafte. V spomladanskem delu sezone 2015/16 je za Lendavčane na 12 preizkušnjah dosegel 13 golov, zdaj torej blesti v črno-beli opravi kluba iz Fazanerije. Do zdaj se je na osmih prvenstvenih preizkušnjah med strelce vpisal sedemkrat, trikrat je bil uspešen v Pokalu Slovenije proti Zarici in Domžalam. A to še ni vse. Luka Bobičanec se je izkazal tudi s sedmimi asistencami, enkrat so tekmeci po njegovi podaji zatresli lastno mrežo, enkrat je bil nad njim storjen prekršek za najstrožjo kazen. A tudi to še ni vse. Prvi gol je v nogometu pogosto odločilen, najmočnejši adut murašev je bil neposredno udeležen pri devetih.

To je res statistika vredna vsega spoštovanja, če ostanemo samo pri golih, pa je Luka Bobičanec do zdaj na sončni strani Alp v dresih Mure in Nafte odigral 22 tekem in dosegel 23 golov. Zato pač seveda ni presenečenje, da so v Fazaneriji začeli kovati načrt, kako ga zadržati v prekmurski prestolnici, nekateri ugledni klubi so se namreč že podali v lov za njim – tako slovenski kot tuji.

Članki iz rubrike