tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 08.09.2017 11:00:25

V Sloveniji NI NAREDIL NIČ, zdaj pa je močno razjezil Srbe

ALESFEVZER.COM
Bil je reprezentant svoje države, nato se je posvetil trenerskemu delu in med drugim se je nekaj časa zadržal tudi v enem izmed slovenskih prvoligašev, a ni naredil praktično nič.

Časi, ko je bil Zavrč vsega spoštovanja vreden prvoligaš niso daleč. Poslovnež Miran Vuk je bil alfa in omega kluba, ki je bil zelo konkurenčen tudi v prvoligaški konkurenci. Se je pa v haloškem kolektivu dogajalo marsikaj, tudi nenehne menjave trenerjev.

In pred skoraj natanko dvema letoma je klub prevzel avstrijski strokovnjak Peter Pacult. Toda njegova epizoda na naši strani Alp se je zelo neslavno končala že po dobrih dveh tednih, v katerih je ekipo vodil na samo eni prvenstveni in eni pokalni tekmi. Po domačem porazu z Gorico (1:2) je v pokalu remiziral z Dravo (Zavrč se je naprej uvrstil z rezultatom 4:1), nato pa je spakiral kovčke in odšel. "Jezikovne ovire so bile prehude. Svojih zahtev nogometašem ni mogel prenesti tako, kot bi si želel, zato smo sporazumno prekinili sodelovanje," je takrat dejal Miran Vuk.


Pacult je bil nato dobro leto brez službe, januarja letos pa se je preselil na Hrvaško, kjer je sedel na klop Cibalie. V klubu so mislili, da ga bo dvignil iz brezna, a se je izkazalo, da je bilo po njegovem prihodu stanje še hujše. Po petih tekmah (osvojil je samo točko), oziroma dveh mesecih je zapustil državo.

Tokrat na novo službo ni dolgo čakal, julija je prevzel vodenje srbskega prvoligaša Radničkega iz Niša. A tudi tam je ostal samo dva meseca. Sicer je imel rezultate veliko boljše kot v prejšnjih dveh klubih (4-2-1), a se je s klubom spet sporazumno razšel.

Dejstvo je, da se Avstrijec v zadnjih treh službah ni pretirano izkazal, toda vseeno se je odločil ponorčevati iz srbskega nogometa. "V Srbiji se je čas ustavil, vse se dela na prazgodovinski način. Vedel sem, da situacija ni taka kot v Avstriji, tega pa vseeno nisem pričakoval," je avstrijskim medijem povedal Pacult. Vendar se tu ni ustavil: "Igralci zajtrkujejo bel kruh in jogurtu. Končajo v petih minutah in se razidejo. Pred enim gostovanjem smo spali v hotelu ob cesti. Sobe so bile večposteljne, temperatura 50 stopinj Celzija in povsod komarji. V nekem trenutku sem pomislil, da bo tovornjak priletel v našo sobo. Razočaran sem, samo Partizan in Crvena zvezda sta profesionalna kluba, zato sta nedotakljiva," je zaključil nekdanji trener Zavrča.

Članki iz rubrike