Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
0 10.06.2017 09:05:44

Radenko Mijatović: Energije in silnice v članski? Nepotizem in korupcija v mladi? Jaz odgovarjam takole!

Grega Wernig
Radenko Mijatović odkrito, kot še nikoli. Predsednik NZS, kot ga niste poznali in kot ste si ga - o tem smo prepričani - želeli spoznati.

Vas smemo za začetek ujeti popolnoma nepripravljene?
Ni problema, poskusite.

Veste, kaj se je zgodilo natanko leto dni pred tem pogovorom? Do dneva natanko?
Hm … Za kako tekmo slovenske reprezentance je prepozno, verjetno me ne bi spraševali kaj v zvezi z evropskim prvenstvom … Imate me, ne vem.

Aleksander Čeferin je uradno …
… napovedal kandidaturo za predsednika Uefe. Da, res je, imate popolnoma prav.

In kot bi rekel legendarni slovenski predsednik Milan Kučan, potem nič več ni tako, kot je bilo.
Tudi to bo popolnoma držalo, prav neverjetno je, koliko stvari se je zgodilo. Če smo kadarkoli želeli izvedeti, koliko se lahko zgodi v enem samem letu, je bilo to leto odličen primer tega. Vse okrog te kandidature in njegove zmage, pa tudi nato okrog nasledstva na Nogometni zvezi Slovenije. Mislim pa, da smo v tej poplavi dogodkov in odločitev na koncu vse odlično izpeljali. Čeferin sploh, a tudi mi, ostali.

Koliko nadrealizma ste doživljali ravno v zadnjih dneh, ko ste donedavnega predsednika NZS in svojega dolgoletnega sodelavca spremljali, kako je kot predsednik Uefe podelil Realu zgodovinski pokal v ligi prvakov, že pred tem Manchester Unitedu lovoriko v ligi Europa, vse te medalje in priznanja?
Mislim, da ga ni slovenskega nogometnega navdušenca, ki ne bi občutil ponosa. Da bi Slovenec podelil najslavnejši pokal v nogometnem svetu, si do nedavnega nismo znali niti predstavljati. Mislim, da so se mnogi počutili, kot da so bolj v živo in bolj od blizu kot kadarkoli del teh imenitnih dogodkov. Moji občutki pa so bili res nekoliko čudni. Na eni strani je bilo vse skupaj tako neverjetno, kot da se ne dogaja. Na drugi strani pa smo v tem času predvolilnega boja, volitev in nato vseh dogodkov po njih postali del vsega tega do te mere, da se mi je nato Čeferin tam na tistem odru zdel nekaj najbolj normalnega. Kot bi bilo vsakdanje, kot bi se dogajalo ves čas. K temu pa je pripomogel tudi on, ker je bil videti tako naravno, tako veteransko, kar le še dokazuje, kako hitro in na kako izjemen način si je v nogometnem svetu utrdil svoj položaj, svoj status.

Tudi zato, ker so njegove prve poteze navdušile.
Čisto zares so navdušile. Gre za poteze, ki praktično nimajo nasprotnikov oziroma jih podpira gromozanska večina funkcionarjev, nogometašev in najširšega kroga ljubiteljev nogometa.

Medtem ste vi zapolnili vse vrzeli, ki so nastale po odhodu Čeferina in sodelavcev v Švico, stekli so že vsi vaši mehanizmi delovanja zveze. Kako ste zadovoljni s svojim aparatom, kako ste zadovoljni z delovanjem?
V Švico je šla zelo pomembna ekipa. Ne gre samo za Čeferina, gre za skupino ljudi, ki je vodila nogometno zvezo na vseh področjih in ki jih je bilo treba čim bolje nadomestiti. Mislim, da smo naredili zelo kakovostne kadrovske zamenjave in da imamo spet sijajno ekipo. Nazadnje smo imenovali še novega generalnega sekretarja, ki prav tako zdaj že prihaja v formo, če se izrazim po nogometno. Vse teče tako, kot mora, in z vsem skupaj sem zelo zadovoljen.

Kakšno je Čeferinovo nasledstvo? Koliko je dobrega in koliko vam je, navsezadnje, s hitrim odhodom na Uefo za seboj pustil težav?
Če pogledava okrog sebe, hitro vidiva, koliko dobrih stvari je ostalo. In mislim, da ne gre zgolj za zunanjo podobo, trdno verjamem, da je zveza tako dobro organizirana in urejena tudi od znotraj. Delovanje Nogometne zveze Slovenije je dobro, je utečeno, je prepoznavno v regiji in širše. Nekateri ljudje so bili na položajih zelo dolgo in so sijajno delali, tako da je nadaljevati njihovo delo resnično užitek. Res je, v marsikaterem podjetju in v marsikateri organizaciji je včasih treba porabiti velik del prvega mandata za ukvarjanje s predhodniki in njihovo dediščino, toda v našem primeru je povsem drugače. Kontinuiteto našega dela marsikdo postavlja za vzor in mislim, da so ob tem morebitne težave, ki so vendarle ostale, precej majhne.

Če bi si eno težavo lahko izbrali sami, preden kakšno po našem prepričanju izberemo mi?

***

CELOTEN VELIKI INTERVJU S PREDSEDNIKOM NZS, V KATEREM BREZ DLAKE N JEZIKU SPREGOVORI O ALERNATIVNIH PRISTOPIH SREČKA KATANCA, NEPOTIZMU PRIMOŽA GLIHE IN VSEH OSTALIH PEREČIH TEMAH, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN. NAJDETE JO TUDI NA TEJ POVEZAVI

Članki iz rubrike