900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 10.06.2017 08:27:25

Kaj se dogaja v Nafti? Finančna injekcija iz tujine, glavni režiser vzpona odhaja

Grega Wernig
Lendavski drugoligaš bo očitno spremenil organizacijski ustroj.

Potem ko sta si Nafta in Mura po pričakovanjih zagotovili napredovanje na drugoligaško prizorišče, prekmurski ljubitelji nogometa nestrpno pričakujejo novo sezono, v kateri bo v drugem kakovostnem razredu tekmovanja igralo 16 ekip. Na ravnici verjamejo, da Lendavčani in Sobočani ne bodo imeli zgolj stranske vloge ter bodo na ta način dobili potrditev, da se kluba počasi vračata na nekdanja pota. In tudi zato so že v teh dneh lačni novosti o dogajanju na stadionu pod vinogradi in v Fazaneriji.

Toda za zdaj uradnih informacij ni. Kot smo že poročali, črno-beli še vedno zagnano iščejo novega trenerja, ki jih bo popeljal novim izzivom naproti, nakar bo sledilo sestavljanje igralskega mozaika. "Prihodnji teden bo znanega že precej več," zagotavlja najvplivnejši mož Mure Robert Kuzmič, medtem ko se v Lendavi ne oglaša nihče. "Z vodstvom kluba imamo sklenjen načelni dogovor za nadaljevanje sodelovanja. Mislim, da je zadovoljstvo obojestransko, a dorečenega ni še nič. Dokončnega dogovora za zdaj še ni," nam je pred dnevi razkril Franc Fridl, ki je Nafto popeljal do naslova prvaka v 3. SNL – vzhod.

Besede trenerja, ki je uspešno opravil svoje poslanstvo, so marsikoga presenetile, toda obenem smo dodali, da so bržčas povezane z morebitnimi premiki, ki bi se utegnili zgoditi v klubu. Do zdaj je bilo o tem slišati zgolj namigovanja, kakršnihkoli uradnih informacij še vedno ni, ampak iz zelo zanesljivega vira smo izvedeli, da se kuha nekaj precej velikega. Tako velikega, da naj bi Nafta v prihodnje spremenila svoj organizacijski ustroj in se preselila v skupino tistih, ki so se odločili za sodelovanje s partnerji iz tujine. Oziroma z vlagatelji. Lendavski prihajajo iz Madžarske, šlo pa naj bi za skupino ljudi, ki so pri vzhodnih sosedih v glavni vlogi že pri ZTE-ju iz Zalaegerszega. Vsaj posredno naj bi bili povezani tudi s projektom gradnje nogometne akademije pod vinogradi, za katero je madžarska vlada krovni organizaciji madžarske narodnostne skupnosti v Republiki Sloveniji že pred časom namenila dva milijona evrov. V zvezi s tem se sicer dolgo ni dogajalo nič, zdaj pa naj bi se zadeve naposled začele premikati z mrtve točke.

Če vmes ne bo velikega zasuka, naj bi bila v Lendavi že prihodnji teden izredna skupščina, na kateri bodo potrdili spremembe in nov način delovanja kluba, vse to bo bržkone pomenilo tudi slovo aktualne garniture. Čeprav je uradno član UO, ji je v zadnjem letu in pol "poveljeval" Srečko Ilić. Njegova beseda je bila prva in zadnja, odslej bo očitno drugače ...

Članki iz rubrike