cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 27.10.2023 11:54:39

Alarm za Kekovega junaka! Bo Slovenija na dveh najpomembnejših tekmah leta ostala brez močnega aduta!?

Martin Metelko
Junak zmage nad Finsko na prisilnem počitku.

Nogometaši Gornika so se v zadnjem krogu poljskega prvenstva veselili nadvse pomembnih točk. Na svojem stadionu so pred 14.789 gledalci z 2:1 ugnali Rakow in se veselili šele tretje zmage v dozdajšnjem delu prvenstva, kar je ob štirih remijih in petih porazih dovolj za 13. mesto na lestvici. Veliki junak dvoboja je bil dvakratni strelec Daisuke Yokota, pomemben delež k uspehu pa je prispeval tudi Erik Janža, ki je sredi prvega polčasa podal za vodstvo z 2:0.

A kmalu zatem je bil slovenski reprezentant nejevoljen, saj je moral predčasno z igrišča. Kriv je zvin gležnja, zaradi česar bo otrok Mure nekaj časa na prisilnem počitku. V prvem trenutku se je zdelo, da je poškodba takšna, da bo odlični levi bočni branilec prisiljen izpustiti prihajajoči zgodovinski preizkušnji izbrane vrste proti Danski in Kazahstanu v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, toda trenutno stanje kaže, da bo Matjaž Kek najbrž vendarle lahko računal na njegove usluge. Ampak začel se je boj s časom in zato, da bi ga Erik Janža dobil, je včeraj zapustil Zabrze in se vrnil v domovino.

Od danes bo njegov »drugi dom« NNC Brdo, kjer bo opravljal terapije pod budnim očesom reprezentančne zdravniške službe. Trenutne napovedi pravijo, da naj bi bil z igrišč odsoten dva tedna, ampak 30-letni Prekmurec si bo prizadeval, da bi se to zgodilo že prej in da na reprezentančni zbor, ki ga na sončni strani Alp tako zelo nestrpno pričakujemo, ne bi prišel brez ritma tekem. Želi si, da bi v klubskem dresu do takrat nastopil dvakrat ali vsaj enkrat.

Članki iz rubrike