cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
0 25.09.2023 06:43:06

Noro, kaj je Atletico naredil Realu, Oblakova fotografija po koncu pa je postala hit! (foto)

Profimedia
Vroč madridski derbi se je končal po željah kapetana slovenske reprezentance.

Nogometaši Atletica iz Madrida, katerega barve brani slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, so v zadnji tekmi 6. kroga španskega prvenstva na domači zelenici premagali Real Madrid s 3:1. S tem so mestnemu tekmecu zadali prvi poraz v letošnji sezoni, Real pa je s tem zapravil možnost skoka na vrh la lige. Tam sta po tem krogu zdaj Barcelona in Girona s po 16 točkami, Real ima točko manj, četrti pa je Athletic Bilbao s 13. Atletico je pri desetih točkah in je peti, a ima četa trenerja Diega Simeoneja tekmo manj.

Atlete je na mestnem derbiju v vodstvo že v četrti minuti popeljal Alvaro Morata, prednost pa je v 18. minuti podvojil Antoine Griezmann. V 35. minuti je znižal Toni Kroos, domači pa so tik po glavnem odmoru obnovili prednost dveh zadetkov, še drugič je bil natančen Morata, tako pa je ostalo tudi do konca dvoboja. Po tekmi, polni čustev, je splet preplavila fotografija sicer mirnega Oblaka, ki pa po koncu ni mogel zadržati vseh čustev. 



Barcelona je v soboto po preobratu v končnici tekme ugnala Celto s 3:2, Girona pa je bila boljša od Mallorce s 5:3. Obe ekipi sta še edini neporaženi v novi sezoni španskega prvenstva.

V uvodni nedeljski tekmi je Real Sociedad doma ugnal Getafe s 4:3, Las Palmas pa z 1:0 Granado. Tekmi med Rayo Vallecanom in Villarrealom ter Betisom in Cadizom sta se končali z nedoločenim izidom 1:1.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike