cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 24.09.2023 17:53:48

Odličen izkupiček Slovenca - Elsnerjev Le Havre do nove zmage med francosko elito!

Profimedia
Francoski nogometni prvoligaš Le Havre, ki ga vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, je v 6. krogu francoskega prvenstva doma premagal Clermont z 2:1.

Le Havre, ki ima le en poraz ob dveh zmagah in treh neodločenih izidih, je proti Clermontu večino posla opravil v prvih sedmih minutah, ko sta zadela Nabil Alioui in Mohamed Bayo. Zadnjeuvrščeni Clermont je častni gol dosegel v sodniškem dodatku prvega polčasa, uspešen je bil Cheick Konate.

Lens je doma z 2:1 odpravil Toulouse, zmagoviti gol je v 84. minuti prispeval Morgan Guilavogui. Pred tem je Metz izgubil proti Strasbourgu z 0:1.

Danes bo še Montpellier igral proti Rennesu, derbi kroga pa bosta uprizorila branilec naslova Paris Saint-Germain in Marseille.


V soboto so nogometaši Bresta so doma premagali Lyon z 1:0 in golom Steva Mounieja v 87. minuti. S tem so skočili na prvo mesto prvenstvene lestvice. Drugo sobotno tekmo so na domači zelenici dobili nogometaši Nantesa, ki so s 5:3 ugnali Lorient.

Krog sta v petek odprla zasedba iz Nice in Monaco. Prva je slednjemu zadala prvi poraz v letošnji sezoni, potem ko je edini gol v 91. minuti dosegel Jeremie Boga.

Krog bosta v torek zaprla Lille, ki je v sredo v konferenčni ligi premagal ljubljansko Olimpijo, in Reims.

Na lestvici vodi Brest s 13 točkami, Nice jih ima 12, Monaco 11, Strasbourg 10, Le Havre in Marseille pa po devet. PSG ima pred večernim derbijem osem točk.

Značke: nogomet, francija

Članki iz rubrike