državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 13.09.2023 09:59:54

Katanec v ZDA do senzacije z Uzbekistanom, glejte, kaj je uspelo nekdanjemu slovenskemu selektorju!

Profimedia
Srečko Katanec je z reprezentanco Uzbekistana presenetil Mehiko.

Reprezentanca Uzbekistana je v zadnjih dneh odigrala dve prijateljski tekmi, po porazu z ZDA, pa je bil na vrsti še obračun s precej boljšo Mehiko. Dvoboj, ki ga je gostil stadion v Atlanti, se je končal s kar nekoliko senzacionalnim remijem (3:3), trdoživih varovancev Srečka Katanca in njegovega pomočnika Aleša Čeha pa niso mogli streti niti zvezdniki, kot so Santiago Tomas Gimenez (Feyenoord), Edson Alvarez (West Ham), Orbelin Pineda (AEK), Raul Jimenez (Fulham) in vratar Guillermo Ochoa (Salernitana).


Uzbekistan je v 18. miuti najprej povedel prek Bobura Abdikholikova, tri minute kasneje je Jimenez izenačil, tik pred koncem prvega polčasa pa je Azizbek Turgunboev poskrbel za vodstvo z 2:1. Izid je bil do 80. minute nespremenjen, takrat pa je svojo kakovost pokazal Jimenez, ki je zabil še drugi zadetek na tekmi in spet izenačil. Zdelo se je, da imajo Mehičani vse niti v svojih rokah, v 88. minuti so po zaslugi Uriela Antune povedli s 3:2, nato pa so spet udarili Uzbekistanci in zahvaljujoč golu Otabeka Shukurova v 92. minuti tekme remizirali s 3:3.

Katanec se s svojimi varovanci pripravlja na azijsko prvenstvo, ki bo med 12. januarjem in 10. februarjem potekalo v Katarju.

Značke: uzbekistan, katanec

Članki iz rubrike