evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
2 28.02.2018 13:33:22

Kakšna NESRAMNA BARABA! Nogometaš priznal, da je 'simuliral', saj je želel, da bi Slovenec prejel RDEČI KARTON!

Profimedia
Na tej tekmi je bilo še kako vroče!

Nedolgo tega se je nekdanji slovenski reprezentančni napadalec Džengis Čavušević odločil zapustiti Evropo. Poslovil se je od Švice, kjer je igral po slovesu od Slovenije, in odšel na dolgo pot na drugi konec sveta. Novega delodajalca je našel v Avstraliji, kjer je podpisal za Adelaide United. Toda njegova nova pustolovščina se ni začela ravno najboljše. Že ne svoji drugi tekmi v deželi tam spodaj je namreč prejel rdeči karton, na obračunu z Melbourne Victoryjem je moral pod prho po vsega devetih minutah.

Njegova izključitev je bila na prvi pogled povsem upravičena. Po dvoboju z branilcem je za trenutek izgubil živce, tekmeca je klofnil in dal sodniku dovolj velik razlog za to, da ga je poslal z igrišča. Vse lepo in prav, toda zdaj je nogometaš Victoryja Rhys Williams javno priznal, da je prispeval gromozanski delež k izključitvi Ljubljančana. Po dvoboju je namreč slednjega odrinil, šele nato ga je Čavušević klofnil. No, bolje rečeno "pobožal" po obrazu, toda Williams je padel kot pokošen.

"To je pač moderen nogomet in mislim, da bi vsak moderen nogometaš reagiral enako. No, seveda pa to ne pomeni, da sem ponosen na svoje dejanje," je dejal nekdanji nogometaš Middlesbrougha in nadaljeval: "Po drugi strani pa, če bi ostal na nogah, bi bil tekmec tudi izključen? Čavušević me je udaril v obraz, tega se v nogometu ne počne. Če bi ostalo le pri tem, da sem ga jaz potisnil, on pa bi se obrnil stran, bi mi sodnik pokazal rumeni karton. In to bi bilo to. Vse to je del nogometa. Osvojili smo tri točke in tudi sam sem pomagal ekipi. Naredil sem dramo, to je res in to tudi priznam, toda dejstvo je, da sem pomagal svojemu moštvu. Nisem pa vesel ali ponosen. Bil sem živčen, zato sem ga potisnil. Nisem pa pričakoval, da se bo spravil name. Zato sem tudi storil, kar sem." Čisto prava baraba, ni kaj ...

014-6-cavusevic gw
Grega Wernig

Članki iz rubrike