evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Dejan Mirović
Dejan Mirović
0 28.02.2018 09:01:21

POSEBEJ ZA EKIPO: Goran Cvijanović iz Poljske o izjemni formi, vrnitvi v Maribor, Mariboru, slovenski ligi in še marsičem

Vse odkar je na čuden način zapustil Maribor, kjer nikdar niso pojasnili, kaj točno je šlo narobe, da je bil za nekaj časa odstranjen celo v drugo ekipo, se je Goran Cvijanović iskal. Na Rijeki je igral brez presežkov, tudi po vrnitvi v Gorico ni kazal svojih najboljših predstav, epizoda v Kuvajtu mu ne bo ostala v najboljšem spominu, v Celju še ni bil tisti stari »Cvijo«. Šele po odhodu na Poljsko je znova zadihal s polnimi pljuči, v tem trenutku pa kar blesti v dresu Korone iz Kielc.

V zadnjem krogu poljskega prvenstva – to se nadaljuje že danes, ko bo Goran Cvijanović s svojo Korono gostoval pri Wisli – je bil ravno nekdanji nogometaš Maribora mož odločitve. V Kielce je prišel poljski velikan Lech, ki se bori za naslov državnega prvaka. Pričakoval je tri točke, a ostal praznih rok, edini gol na tekmi je dosegel slovenski nogometaš. Ki je zadel še drugič zapored, krog pred tem je prispeval gol ob gostujočem remiju pri zadnjeuvrščeni Sandecji. Skupno je Cvijanović v poljskem prvenstvu prispeval že šest zadetkov, s čimer je skupaj z Gruzijcem Nikom Kačaravom najboljši strelec moštva.

»Že v prvem delu sezone sem igral dobro, čeprav se je malce poznalo, da s klubom nisem opravil priprav. Zdaj sem jih oddelal in sem v dobri formi,« je včerajšnji pogovor začel v Mariboru nekdaj zelo popularni »Cvijo«, ki ima pri Koroni v moštvu glavno vlogo. »To je tudi normalno, ko pa sem najstarejši,« se je zasmejal 31-letni Primorec. »Videl sem, da lahko postanem vodja moštva, tudi soigralci so me sprejeli kot vodjo. Enostavno sem unovčil svoje izkušnje. Zdaj mi je steklo tudi v strelskem smislu, vendar najpomembnejše je, da nam gre dobro in da imamo v moštvu odlično vzdušje,« pravi Cvijanović.

Od kod pa takšen strelski razcvet? »Tukaj igram višje, na položaju ’desetke’. Sicer igramo v raznih sistemih, toda po navadi igram za napadalcema. Trener mi zelo zaupa, imam proste roke, kar mi zelo odgovarja,« je razkril nogometaš iz Šempetra pri Gorici, ki ve, zakaj igra tako dobro: »Ko pridem v urejeno ekipo, se na igranje nogometa lažje osredotočim. In tukaj je vse zelo urejeno. Lastniki kluba so Nemci, ki želijo klub dvigniti še na višjo raven. Organizacija je na visoki ravni, v klub prihajajo novi sponzorji, za zdaj je res vse super.«

Nekdanji nogometaš vrtnic, vijoličastih in grofov pravi, da še vedno spremlja tudi slovensko ligo. »Kadar nimam tekem, spremljam. Presenetilo me je, da je Maribor v zadnjem krogu remiziral z Aluminijem, Olimpija je zmagala s precej sreče. Letošnje prvenstvo bo zelo zanimivo. Pestro bo. Upam, da se bo na koncu naslova prvaka veselil Maribor. Navijam zanj, kar je logično, navsezadnje sem tam tudi dolgo igral. A ne bo lahko. Olimpija ima zelo dobro ekipo,« je še dejal Cvijanović, ki še vedno ohranja redne stike z Martinom Milcem in Aleksandrom Rajčevićem.

Pa se bo Cvijo v naslednji sezoni vrnil domov? »Pogodba mi poteče po koncu te sezone, v njej imam zapisano, da se avtomatsko podaljša, če odigram določeno število tekem. S klubom smo se že pogovarjali o podaljšanju. Sam iščem neko mirnost, dolgoročnost. Veliko sem se naučil iz prejšnjih izkušenj, zato ne bom silil z glavo skozi zid.«

CELOTEN POGOVOR Z GORANOM CVIJANOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: cvijanovic, poljska

Članki iz rubrike