Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
3 28.12.2017 11:01:40

Saj to je NORO! Oblak je postal SVETOVNI REKORDER: gre za ZGODOVINSKI dosežek med vsemi vratarji VSEH ČASOV!

Jan Oblak
Profimedia
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak podira vse mejnike v zgodovini nogometa.

Pri Janu Oblaku smo že vajeni, da je človek za velike stvari in da je, kot trenutno kaže, zanj meja zgolj nebo. V letošnji sezoni je spet eden najpomembnejših mož Atletica, s katerim je šele v zadnjem krogu doživel prvi poraz v španskem prvenstvu, zanimanje zanj pa je trenutno na vrhuncu. Veliko je bilo govora o tem, da bo prestopil v PSG in to za rekorden znesek, saj njegova odkupna klavzula znaša 100 milijonov evrov, Jan Oblak pa je poskrbel za nov mejnik v zgodovini svetovnega nogometa.

Slovenski čuvaj mreže bo namreč 1. januarja 2018 postavil nov rekord med vratarji, saj bo njegova vrednost po podatkih spletne strani Tranfermarkt narasla na 50 milijonov evrov, kar je največ med vsemi čuvaji mreže. Še več, Oblak je podrl tudi rekord, ki ga je imel do sedaj v rokah vratar Bayerna Manuel Neuer, ki je bil po podatkih omenjene spletne strani, ki ocenjuje tržno vrednost nogometašev, vreden 45 milijonov evrov. Janu Oblaku na drugem mestu sledijo štirje vratarji z ocenjeno tržno vrednostjo 40 milijonov evrov, in sicer David de Gea, Thibaut Courtois, Manuel Neuer in vratar Barcelone Marc-Andre Ter Stegen.

Zanimiv je tudi podatek, da je bila vrednost Jana Oblaka na začetku leta 2017 35 milijonov evrov, torej je Škofjeločan naredil ogromen poskok, pred prihodom v Atletico poleti 2014 pa je bil vreden 'le' 4 milijone evrov.

Članki iz rubrike