oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 28.12.2017 09:18:03

OLIMPIJA ZAVIHALA ROKAVE: Pred leti navdušil Fulham, zdaj prepričal zmaje

Da Olimpija išče novega levega bočnega branilca, ni skrivnost. Ne zato, ker bi bil trener Igor Bišćan povsem nezadovoljen s tem, kako je jeseni igral njegov rojak Dino Štiglec, ampak bolj zato, ker slednji pravzaprav ni imel tekmeca za mesto v udarni enajsterici. Že res, da naj bi se januarja poškodovani Aljaž Krefl vrnil nazaj v pogon, a več kot očitno je, da zmaji nanj že nekaj časa ne računajo več resneje. Prav tako se poraja vprašanje, koliko časa bo nekdanji član Rudarja potreboval, da bo spet ujel pravo formo …

Čeprav bi si omenjeni hrvaški nogometaš verjetno iz sebičnih razlogov želel, da bi vse ostalo tako, kot je, se mu želja skoraj zagotovo ne bo uresničila. Ne nazadnje je Igor Bišćan pred odhodom na odmor na glas priznal, da pričakuje okrepitev na levi strani obrambe. In kot smo izvedeli, so Ljubljančani že pred časom v beležki označili glavno tarčo.

Gre za nogometaša, ki so ga našli na Cipru, a ni Ciprčan. Prihaja namreč iz Romunije, tako kot vezist Olimpije Alexandru Cretu. Sliši na ime Andrei, piše se Radu. Star je šele 21 let, kljub mladosti pa je njegova dozdajšnja nogometna pot sila zanimiva. Prve nogometne kariere je začel pri veliki Steaui, dokler ni ostal brez kluba, ko se je razvpiti lastnik kluba Gigi Becali na vrat na nos odločil razpustiti akademijo velikana iz Bukarešte.

Tedaj se je Raduju ponudila izjemna priložnost. Na preizkušnjo ga je namreč povabil angleški klub Fulham, Romun je v Londonu preživel 10 dni. Nekaj tednov kasneje je prejel tudi uradno ponudbo za sklenitev sodelovanja, toda Radu se je raje odločil, da bo še nekaj časa ostal doma. No, ker je podpisal za Dinamo, je s tem dvignil kar precej prahu, gre pač za velikega rivala Steaue.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: olimpija, biščan

Članki iz rubrike