stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
10 18.08.2017 09:00:57

BRUTALEN napad nekdanjega varovanca na Matjaža Keka: Nekdo bi ga moral udariti in iz njega izbiti ...

Grega Wernig
Vajeni smo bili, da so na račun Matjaža Keka v preteklosti letele številne pohvale, toda zdaj se je z dolgim in zelo ostrim zapisom oglasil njegov nekdanji varovanec.

Na Hrvaškem v zadnjem dnevu še kako odmeva zapis otroka Rijeke in nekdanjega varovanca Matjaža Keka, Ivorja Weitzerja, ki se je odločil, da razkrije 'drugo stran kolajne' slovenskega trenerja.  Trenutno 29-letni vezist igra v Uzbekistanu, s Kekom pa je ob njegovem prihodu na Reko delal zgolj nekaj mesecev, nato pa se je spet odpravil v tujino. 

Po treh zaporednih porazih Rijeke (Osijek, Dinamo Olympiakos), kot je zapisal, ni mogel več biti tiho. Svoje ogorčenje nad Slovencem pa je v svojem zapisu na Facebooku, dolgem 12 tisoč znakov, razdelil v šest kategorij.

V prvi vrsti Keku očita to, da nikoli ne rotira igralcev, da se trošijo eni in isti nogometaši. "Človek po vsaki tekmi govori o rotacijah, a igralce zamenja le, če kdo umre, samo zaradi nuje in ne zato, ker na primer igra na treh različnih frontah. Osijek je na primer igral s PSV-jem, zmagal in nato zamenjal 5-6 nogometašev in glej ga zlomka, spet zmagal. Ali ima Osijek čudežno moč, širši kader od evropske Rijeke."

Keku očita tudi to, da med vratnicama še vedno stoji Simon Sluga in ne Andrej Prskalo, ki je bil lani kapetan Rijeke, pa čeprav je ta sezono začel poškodovan. Weitzer je nadaljeval v veliko bolj ostrem tonu: "Pri Keku se na treningih ne igra nogomet, nikoli ni prva ekipa igrala proti drugi ali pa da bi se pomešali med sabo, da bi se lahko igralci dokazovali!"

In čeprav je Kek znan kot trener z veliko karizme, ga je njegov nekdanji varovanec ostro napadel: "Za to, da mu slepo slediji zaradi karizme, bi mu dal desetko. To je deset prstov z ene, in pet prstov z druge strani, ker bi ga bilo treba udariti, da se mu izbije ego in arogantnost ter nespoštovanje načel. V šestih mesecih, kolikor sem bil pod njegovim vodstvom, me ni niti enkrat pozdravil. Poleg tega je, ko je osvojil dvojno krono, iz ljubega miru želel zamenjati celotno trenersko ekipo."

Dotaknil se je tudi primera Anasa Sharbinija, ki ga je Kek odstranil iz ekipe. "Njega niso izločili zato, ker bi naredil kaj narobe, temveč ker je imel ja*ca da nasprotuje Keku. Prav tako vsi mislijo, da je on ustvaril nogometaše, kot je Andrej Kramarić. Povem vam, da Kek sploh ne mara takšnih igralcev, kot je on, ki imajo nekaj več, ker mu ni všeč ideja, da se v presežnikih govori o čemerkoli drugem, kot o njegovi igri." Za konec je sicer skušal omiliti situacijo z odstavkom, v katerem je zapisal, da je Kek dober trener in da mu tega ne more, čeprav bi želel, odvzeti.

Članki iz rubrike