pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
12 14.08.2017 13:31:58

Matjaž Kek na UDARU kritik, on pa odgovarja: Moramo biti pošteni, to res ni ...

Drago Wernig - TAKA
Po sanjski sezoni je za navijače Rijeke nastopila streznitev.

Dvojna krona. Zgodovinski naslov hrvaškega prvaka. Rajanje pozno v noč in številne bakljade. To je le nekaj vrhuncev šampionske sezone Rijeke, pod katero se je podpisal Matjaž Kek. Človek s statusom legende na Kvarnerju. 

Toda letošnje poletje je poleg privilegija igrati v kvalifikacijah za ligo prvakov, prinesel tudi tisto manj prijetno stran. Nogometaši, ki so postali junaki, so na tržišču dosegli visoke cene, sledila je razprodaja nekaterih najpomembnejših adutov, kot sta Stefan Ristovski in Franko Andrijašević. Posledica pa? Dva zaporedna poraza v hrvaškem prvenstvu. Najprej pri Osijeku, nato pa je sploh prvič padla Rujevica, ko je tam gostoval zagrebški Dinamo.

Kek se je skupaj s svojimi varovanci znašel na udaru kritik, veliko pa jih je uperjenih tudi v vodstvo kluba, ki ni našlo primernih zamenjav za prej omenjena nogometaša. Štajerski strateg zdaj odgovarja: "Ne smemo bežati od dejstva, da ta ekipa ni videti dobro, da imamo veliko tehničnih napak v igri, da so zadnje podaje prepočasne in nenatančne, da krila več ne delujejo tako dobro in da ne nazadnje nismo tako učinkoviti v fazi napada. To ni Rijeka, ki smo jo bili vajeni gledati in morda bomo zaradi tega morali spremeniti določene stvari, toda to ne gre čez noč."

Priznal je tudi, da je v ekipi prišlo do čustvene in fizične izpraznjenosti, ta faza velikokrat nastopi po taki evforiji, kot jo je doživela Rijeka. Aktualnemu hrvaškemu prvaku mnogi očitajo tudi to, da po takšnem uspehu in odhodih igralcev niso dovolj vložili v kader za naslednjo sezono. "Imamo, kar imamo. Ali bo to dovolj dobro, bo pokazal čas," je priznal Kek in priznal, da še kako razume željo navijačev po igranju lige prvakov. Čeprav se tov tem trenutku, s takšno Rijeko in vročim Olympiakosom zdi zelo težko dosegljiv cilj. 

Značke: rijeka, matjaž-kek

Članki iz rubrike