oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
21 14.08.2017 10:08:38

ŠOK V MADRIDU: Ne samo štiri tekme, Cristiano Ronaldo bi lahko dobil precej bolj DRASTIČNO kazen! (video)

Reuters
Kakšen udarec bi to bil! Prvemu zvezdniku Reala grozi še precej več kot samo štiri tekme kazni!

Bo Cristiano Ronaldo zares tako drastično kaznovan? Portugalski superzvezdnik je bil na včerajšnjem El Clasicu izključen, po prejetem rdečem kartonu pa si je privoščil neumnost in je odrinil sodnika, za kar bo skorajda zagotovo kaznovan. 

Po prvih informacijah bi lahko Ronaldo dobil kar štiri tekme prepovedi igranja, toda španska Marca je postregla s podatkom, da je štiri tekme NAJNIŽJA kazen za takšen dogodek. Kazen pa bi lahko bila še precej hujša, Ronaldo bi namreč lahko počival kar na 12 tekmah! Da, prav ste prebrali! Če bi Portugalec dobil 12 tekem kazni, bi to seveda pomenilo, da bi izpustil kar tretjino prvenstva! 

Marca navaja še dva podobna primera, ko sta bila glavna 'akterja' kaznovana z več kot samo štirimi tekmami kazni. Prvi je rdeči karton, ki ga je v prejšnji sezoni dobil napadalec Las Palmasa Marko Livaja na tekmi z Alavesom. Hrvaški nogometaš je od zadaj pokosil zdajšnjega nogometaša Reala, v prejšnji sezoni pa Alavesa, Marcosa Llorenteja in si prislužil direkten rdeči karton. S sodniško odločitvijo ni bil zadovoljen in je sodnika odrinil ter si prislužil pet tekem kazni. 

Leta 2014 je bil Diego Simeone, trener Atletica, še precej bolj drastično kaznovan. Na superpokalnem dvoboju z Realom je povsem izgubil živce in bil zaradi protestov izključen. Še preden je zapustil klop, pa je malce po glavi udaril četrtega sodnika. Kazen? 8 tekem prepovedi vodenja svojega moštva. 2 tekmi zaradi izključitve, 4 zaradi udarca sodnika, 1 zaradi ciničnega aplavza, ki ga je namenil sodnikom in 1, ker ni odšel v garderobo. 

Seveda ne gre pričakovati, da bo Ronaldo prejel 12 tekem kazni, navsezadnje je bil njegov 'prekršek' precej manjši kot recimo Simeonejev, toda že štiri tekme kazni bi bile za Real velik udarec. Madridčani bi se namreč v tem primeru morali brez svojega najboljšega strelca v zgodovini znajti na tekmah z Deportivom, Valencio, Levantejem in Realom Sociedadom.

Članki iz rubrike