stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
0 10.07.2017 08:25:34

Novi branilec Rostova Matija Boben: Nisem se poslovil od soigralcev, trenerja ...

fc-rostov.ru
Kot strela z jasnega je udarilo, da bo Matija Boben kariero nadaljeval na ruskem prvoligaškem prizorišču. Brez kakršnikoli namigovanj in pompoznih napovedi je podpisal pogodbo z Rostovom, ki je v prejšnji sezoni igral v skupinskem delu lige prvakov, prvenstvo je končal na šestem mestu na lestvici. Posel je bil sklenjen v strogi tajnosti, odvil se je z bliskovito hitrostjo.

Za Matijo Bobnom je zdaj prvih nekaj dni v ekipi Rostova, ki je v nedeljo zaključila priprave v Schladmingu in se vrnila v Rusijo, kjer se bo prvenstvo tako kot pri nas začelo že prihodnji konec tedna. "Vse je v najlepšem redu, ekipa me je odlično sprejela. Fantje so prijazni in mislim, da se bomo dobro razumeli. Privajanje mi kakopak olajšuje spoznanje, da je v moštvu že dalj časa Miha Mevlja, ki je v vsakem trenutku pripravljen priskočiti na pomoč, tukaj je tudi Žan Majer. Prvi vtisi so zares zelo pozitivni."

Pričakovali bi, da se je pred podpisom pogodbe posvetoval z nekdanjim članom Gorice in pridobil kakšno koristno informacijo, toda … "Ne, nisva se slišala. Verjemite mi, da nisem imel časa, da bi se o klubu podrobneje pozanimal. V nedeljo me je poklical zastopnik, da ima klub zame, naslednje jutro sem bil že na poti v Schladming. Zgodilo se je tako hitro, da se nisem imel priložnosti posloviti niti od soigralcev in vseh drugih v Gorici. Tudi zame je bilo vse skupaj veliko presenečenje. Vedel sem, da obstaja možnost odhoda v tujino, in pričakoval sem, da se bo to med poletjem prej ali slej uresničilo, vendar si niti po naključju nisem mislil, da bo to takšen klub, kot je Rostov. Ko mi je razkril ime, se nisem obotavljal, nisem razmišljal, kaj storiti. Nemudoma sem privolil in že čez nekaj ur podpisal pogodbo. Popolnoma zaupam svojemu agentu. Vedel sem, da bo našel pravi klub zame, da bom zadovoljen. Zato sem vse prepustil njemu in se osredotočil le na svoje naloge v Gorici," je povedal Matija Boben, ki ga je slovenski reprezentančni branilec medtem kakopak že seznanil s tem, da je Rostov prijetno, barvito mesto, kjer zimske temperature zaradi bližine morja niso tako nizke, kot si predstavljamo ob omembi Rusije. "Menda je neprijetno le, ko zapiha veter," se je nasmejal 23-letnik iz Žvirč, ki se seveda zaveda, da je storil velik korak naprej v svoji karieri. "Da, to zelo dobro vem, takšnega izziva se veselim. Verjamem, da sem nanj pripravljen, čeprav moram priznati, da občutim tudi nekaj pozitivne treme. Nekaj negotovosti, kako bo vse skupaj videti, obstaja, toda veliko več je odločnosti, da moram storiti vse, da bi priložnost izkoristil. Vem, da se bom srečal z višjo kakovostno ravnijo nogometa, z močno konkurenco, a to me bo sililo k nenehnemu delu in ne dvomim o tem, da bom tako tudi lažje napredoval."

CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike