franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 05.06.2017 07:57:08

Miha Zajc ostro o slabih potezah vodstva Olimpije: Lani smo napake reševali igralci! Letos se je pokazala realna slika!

Martin Metelko
Zadnjih nekaj sezon je bil Miha Zajc nepogrešljiv člen začetne enajsterice Olimpije. Z njegovim januarskim odhodom se je začel tudi potop Ljubljančanov.

Dvaindvajsetletni vezist Empolija je brez dlake na jeziku spregovoril o vseh težavah in napakah zmajev, osvetlil krizo Olimpije, iskreno odgovarjal na vprašanja o izpadu iz serie A in se dotaknil tudi reprezentance. Intervju bo predvsem med zeleno-belimi navijači sprožil precej polemik, odgovori slovenskega reprezentanta pa dajejo misliti.

Vam je kaj žal, da ste šli pozimi v Italijo, glede na to, da ste izpadli iz serie A, z Olimpijo pa bi se borili za lovorike?
S stališča razvijanja svoje kariere sem se najverjetneje odločil prav. Je pa res, da se je zgodil najbolj črn scenarij – izpadli smo iz lige. Po tihem smo vsi upali, da se to ne bo zgodilo. V bistvu sem bil 90-odstotno prepričan, da ne bomo izpadli, ker smo imeli res veliko prednost pred Crotonejem. Imeli smo kakovost, toda nato se je uresničil črn scenarij, vendar pa mislim, da sem v teh štirih mesecih zares zelo napredoval. V igri, pri svojem razvoju sem naredil korak naprej, zato se s tega vidika ne bojim prihodnosti. Dokazal sem, da lahko igram v serie A, najpomembnejše pa je, da sem se dokazal samemu sebi; kakšen igralec sem, na kakšni ravni lahko igram. Zdaj se ne bojim ničesar.

Je naslov državnega prvaka v prejšnji sezoni za Olimpijo prišel prehitro? Zdi se, kot da so potem vsi v Stožicah preveč poleteli; kot bi vodstvo mislilo, da je slovenska liga lahka in da nimajo konkurence.
Ne vem, če so ravno poleteli. Bil sem zraven, vem, kakšne stvari so se dogajale. V tistem obdobju smo imeli zelo kakovostne igralce in prav igralci smo reševali klub pred stvarmi, ki so se dogajale v ozadju. Bilo je precej slabih stvari, slabih odločitev, menjav trenerjev. Zdi se mi, da smo igralci vse to krpali s svojo kakovostjo. Zaradi rezultata se je vse tisto, kar se je dogajalo v ozadju, potiskalo vstran. Vsi so videli samo naslov, a že takrat je bilo veliko stvari napačno izpeljanih. V naslednji sezoni se je vse skupaj nesrečno 'poklopilo' in nastalo je to, kar vidimo zdaj.

Zdaj se pri Olimpiji znova pripravlja nekaj podobnega. Igor Bišćan je novi trener. Zanimiv je bil dogodek po pokalnem finalu, ko je Simon Rožman stopil v bran Safetu Hadžiću in rekel, da bi bilo treba spoštovati slovensko trenersko stroko ter da se mu Olimpijine poteze zdijo nelogične, nerazumljive, nedopustne. Kako na vse skupaj gledate vi?
Za igralce je najslabše to, da se trenerji ves čas menjajo. Najbolje je, da postavljeni trener, četudi ima v nekem obdobju slabše rezultate, ostane. Dolgoročno gledano se lahko le na tak način v pravo smer razvijata klub in igra moštva. Igralski kader – vsaj najboljši igralci – bi moral nekaj let ostati skupaj, krpale pa bi se le določene pozicije, kjer je moštvo slabše. To je ena najpomembnejših stvari glede delovanja kluba. Tega v Olimpiji žal ni bilo, ves čas se nekaj spreminja. Že prej, ko je bil predsednik Izet Rastoder, pa tudi zdaj, ko je prišel gospod Mandarić.

CELOTEN INTERVJU Z MIHO ZAJCEM SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO LAHKO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Značke: miha-zajc, olimpija, plts

Članki iz rubrike