stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 03.06.2017 07:58:06

Veliki in ekskluzivni intervju z reškim čudodelcem Matjažem Kekom: Pogodba? Imam kup vprašanj. Katanec? Mi je vseeno

Drago Wernig - Taka
Nismo mogli drugače. In ni smelo biti drugače, kot da takoj po koncu sijajne, zgodovinske, epske, nepozabne sezone, ki mu je uspela z Rijeko, z Matjažem Kekom ne bi sedli za isto mizo. Kralj Kvarnerja nam je zaupal marsikaj zanimivega. Tudi takšnega, kar je bilo do zdaj očem javnosti skrito.

Čez dva tedna vam bo z Rijeko potekla pogodba. Zdi se, da je po skoraj štirih letih in pol na Kvarnerju ter po vsem, kar ste dosegli, odločitev o nadaljnjem sodelovanju lahka. Pa je res?
Ne, ni lahka. Ljudje okrog mene zelo dobro vedo, da imam kup vprašanj. Neizpodbitno dejstvo je, da smo o finančnih pogojih nadaljnjega sodelovanja dogovorjeni že od lanskega marca, to je že na papirju. Toda mislim, da je po petih letih, kolikor je minilo od takrat, ko so bili postavljeni temelji nove reške zgodbe, ki se je zdaj razpletla tudi rezultatsko izjemno uspešno, spet prišel čas, da se pogovorimo o tem, kako naprej. Kakšna naj bi bila nadaljnja usmeritev Rijeke. Obsojeni smo na samofinanciranje, kar pomeni prodajanje kakovosti, predvsem pa bi rad vedel, kako bo videti organizacija celotnega sistema. Hkrati je res, da sem zelo navezan na trenutno vodilno garnituro ljudi in imam svoja razmišljanja, kaj bi se zgodilo, če bi se morda umaknila. S kom drugim bi najbrž težko delal, kar zadeva vse ostalo, pa je jasno, da sva s predsednikom dogovorjena. Nimam bojazni niti glede vseh silnih informacij, ki so se pojavljale v medijih o zanimanju klubov za moje usluge. Ko narediš dober rezultat, si verjetno komu zanimiv, kdo kaj vpraša, toda z nikomer še nisem sedel ali se pogovarjal o čem konkretnejšem. Ker bi bilo to res preveč. Česa takega si pred koncem prvenstva ne bi dovolil, prav tako si tega ne bi dovolil zaradi dogovora, ki ga imava z Damirjem Miškovićem. In če sem povsem iskren, se mi z Reke ne gre. Kam drugam se mi ne da. V kakšne ekshibicije se ne bi zaletaval, izkušnja iz Savdske Arabije je bila dovolj poučna, dala mi je marsikaj.

Kako so se na vaše uspehe odzvali slovenski trenerski kolegi? Je bilo veliko čestitk?
Odzvali so se tisti, ki so zaznamovali mojo pot oziroma so bili z njo povezani. Javi se Bojan Prašnikar, javi se Milan Miklavič, pa Zdenko Verdenik, seveda tudi Marijan Pušnik … Da, čestitk pa je bilo veliko. Zares veliko.


Najbrž veste, kaj bo moje naslednje vprašanje?
Predvidevam (smeh).


Je čestital tudi selektor Srečko Katanec? Zdi se, da vajin odnos ni najboljši, ali se motim?
Mogoče je spremenil telefonsko številko. S tiste, ki jo imam shranjeno, čestitke ni bilo. Delno razumem, delno pa ... 

kek2
Matjaž Kek je trenutno najbolj zaželen trener na področju Srednje in Jugovzhodne Evrope.
Drago Wernig - Taka

CELOTEN INTERVJU Z MATJAŽEM KEKOM SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI, SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike