profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 02.04.2017 10:29:24

Slovenski up blesti v dresu Fiorentine in razkriva, kakšen odnos imata z Iličićem (video)

Jan Mlakar se je na zadnji prvenstveni preizkušnji mlade ekipe dvakrat vpisal med strelce.

Jan Mlakar v mladi ekipi Fiorentine še naprej opozarja nase in vse bolj trka na vrata članske zasedbe. Paulo Sousa ga je že uvrstil v kader za tekmo serie A, vendar na debi na italijanskem prvoligaškem prizorišču še čaka in medtem blesti v prvenstvu mladih moštev, ki jih pri zahodnih sosedih poznamo tudi kot primavere.

Otrok Domžal se je nadvse izkazal tudi na zadnji prvenstveni preizkušnji. Fiorentina je na svojem igrišču s 5:2 ugnala vrstnike Lazia, slovenski up se je dvakrat vpisal med strelce. Najprej je v 37. minuti zadel za 1:1, nakar je v 21. minuti nadaljevanja gostitelje popeljal v vodstvo s 3:2, enkrat je stresel tudi okvir vrat. To sta bila 10. in 11. gol Jana Mlakarja v dozdajšnjem delu prvenstva in je najboljši strelec moštva.

"Pokazali smo, da smo dobra ekipa, v takšnem slogu moramo nadaljevati. Moja gola? Lahko bi dosegel še kakšnega, vendar sem srečen," je povedal Jan Mlakar, ki je igral s kapetanskim trakom na roki: "To je velika odgovornost. Morate biti vodja in s pristopom do dela vzor vsem ostalim."

In kdo je napadalec, ki ga navdihuje? "Nimam kakšnega posebnega vzornika, je pa nekdo pri Fiorentimi, ki mi je zelo všeč - Nikola Kalinić." Spregovoril je tudi o Josipu Iličiću: "Pogovarjava se kot prijatelja, včasih mi pomaga s kakšnim nasvetom. Upam, da bom enkrat tudi zaigral skupaj z njim."

V priloženem videu sta gola Jana Mlakarja pri 2,15 in 4,55.

Članki iz rubrike