državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
1 08.02.2024 08:12:45

Pozor, pozor! Kekova četa bo danes spoznala tekmece! Med potencialnimi tudi ...

Martin Metelko
Evropska nogometna zveza Uefa bo danes ob 18. uri v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenija bo igrala v ligi B, na žrebu pa bo v tretjem bobnu skupaj z Irsko, Albanijo in Črno goro. Tekmovanje se bo začelo septembra.

V ligi B bo tako kot prej 16 reprezentanc, ki bodo igrale v štirih skupinah. Ob že omenjenih ekipah v bobnu 3 so še v bobnu 1 Avstrija, Češka, Anglija in Wales, v 2 Finska, Ukrajina, Islandija in Norveška, v bobnu 4 pa Gruzija, Grčija, Turčija in Kazahstan. Vsaka ekipa bo igrala šest tekem, po tri doma in v gosteh.


Tekme skupinskega dela bodo od 5. do 7. septembra, od 8. do 10. septembra, od 10 do 12. oktobra, od 13. do 15. oktobra, od 14. do 16. novembra ter od 17. do 19. novembra. Tako imenovani play-off, ki je novost v tekmovanju, bo med 20. in 25. marcem 2025. Pa bo Slovenija to tekmovanje sploh še odigrala pod vodstvom Matjaža Keka? Po nekaterih selektorjevih namigih, da bi lahko bil Euro njegovo zadnje dejanje na slovenski klopi, je marsikateri navijač zaskrbljen glede tega ... 

Pred žrebom bo Uefa ob 10. uri začela tudi svoj kongres, na katerem bo potrjevala tudi nekaj pomembnih sprememb oziroma dopolnitev statuta, tudi glede "podaljšanja" predsedniškega mandata.

Članki iz rubrike