cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 03.02.2024 21:44:17

Norišnica na Slonokoščeni obali! Kakšna drama in kakšen razplet tekme domačih na afriškem prvenstvu!

Profimedia
Nogometaši Slonokoščene obale so v četrtfinalu afriškega prvenstva v domačem Bouakeju po podaljšku premagali Mali z 2:1 (1:1, 0:0) in se uvrstili v polfinale. Tam bodo igrali s Kongom. V polfinalu je tudi že Nigerija, ki bo nasprotnika dobila po tekmi med Zelenortskimi otoki in Južno Afriko.

Tekma je dobila končni razplet šele v drugi minuti sodnikovega dodatka drugega podaljška, ko so se gledalci že pripravljali na streljanje enajstmetrovk. Zadel je Oumar Diakite, ki je preusmeril žogo po strelu Mamadouja Fofane.

V napeti tekmi so gostitelji ob koncu prvega dela ostali z igralcem manj na terenu, potem ko je bil izključen Odilon Kossounou. Mali, za katerega je v prvem delu enajstmetrovko zapravil Adama Traore (17.), je številčno prednost izkoristil šele v 71. minuti, ko je zadel Nene Dorgeles z okoli 25 metrov. A gostitelji se niso predali in Simon Adingra je v 90. minuti poskrbel za izenačenje, podaljšek in tudi priložnost za dokončni preobrat.


Veselje gledalcev je bilo izjemno, posebej po zgodbi, ki jo Slonokoščena obala piše na tem prvenstvu. Gostitelji tekmovanja so bili po porazu z 0:4 proti Ekvatorialni Gvineji v zadnjem krogu predtekmvoanja že odpisani. Po srečnem naključju pa so se jim izšli vsi drugi izidi in gostitelji so v izločilne boje napredovali kot četrta najboljša tretjeuvrščena ekipa prvega dela.

V osmini finala je Slonokoščena obala spet imela Fortuno na svoji strani in po enajstmetrovkah izločila branilce naslova iz Senegala. Danes sta za polfinale zadostovala izenačenje v zadnji minuti rednega dela in gol v sodnikovem dodatku podaljška.

Sicer pa bo Slonokoščena obala v polfinalu afriškega prvenstva igrala že 11., dvakrat je ekipa osvojila naslov (1992, 2015).

Članki iz rubrike