cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 03.02.2024 15:57:23

Iran v izdihljajih do polfinala

Profimedia
Nogometaši Irana so se na azijskem prvenstvu v Katarju uvrstili v polfinale. V četrtfinalnem obračunu so bili z 2:1 boljši od Japonske.

V petek sta si polfinalno vstopnico že zagotovili reprezentanci Jordanije in Južne Koreje, ki sestavljata prvi polfinalni par. Jordanija je z 1:0 premagala Tadžikistan, Južna Koreja pa z 2:1 po podaljšku Avstralijo.

Prvi polčas uvodnega današnjega obračuna so dobili Japonci, za vodstvo je v 28. minuti poskrbel Hidemasa Morita. Iranci so odgovorili v drugem polčasu, izenačil je Mohammad Mohebi v 51. minuti. A na razplet so navijači v Al Rajanu čakali vse do šeste minute sodniškega dodatka, ko je enajstmetrovko v zadetek pretvoril Alireza Jahanbakhsh.


Polfinalni tekmec Irancev bo znan po tekmi med gostitelji in Uzbekistanci. Slednje za zdaj uspešno vodi slovenski strateg Katanec. "Moja naloga je pripraviti ekipo najbolje, kot jo lahko. Skupaj smo dve leti in pol in če zdaj igralci ne vedo, kako igrati, potem je nekaj narobe. Ampak prepričan sem, da vedo. Vedo tudi, da moramo biti organizirani," je katarska tiskovna agencija QNA navedla Katanca pred obračunom z branilci naslova.

"Smo dobri, imam lepo skupino igralcev. Fantje morajo biti samozavestni. Prišli smo do četrtfinala, danes je nov izziv. Ničesar nimamo za izgubiti. Če bodo igralci dali vse od sebe, bom zadovoljen," je še dodal Slovenec.

Finale bo prihodnjo soboto.

Članki iz rubrike