cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 30.01.2024 20:36:18

Mali v osmini finala afriškega prvenstva izločil Burkino Faso

Profimedia
Na afriškem nogometnem prvenstvu v Slonokoščeni obali je že znanih sedem četrtfinalistov. Kot predzadnji je med osem napredoval Mali po zmagi nad Burkino Faso z 2:1, zadnja tekma osmine finala med Marokom in Južno Afriko pa se bo drevi pričela ob 21. uri.

Nogometaši iz Malija so si v objem skočili že v tretji minuti po avtogolu Edmonda Tapsobaja. Lassine Sinayoko je v drugi minuti drugega polčasa podvojil prednost, edini gol za osmoljence današnje tekme pa je dosegel Bertrand Traore v 57. minuti.

Dve tekmi osmine finala celinskega tekmovanja sta dobili epilog po izvajanju 11-metrovk. Gostitelji iz Slonokoščene obale so po "loteriji" premagali Senegal s 6:5, DR Kongo pa Egipt z 8:7.


Angola je zanesljivo ugnala Namibijo s 3:0, Nigerija pa je bila boljša od Kameruna z 2:0. Gvineja je izločila Ekvatorialno Gvinejo, Zelenortski otoki pa Mavretanijo, obe tekmi sta se končali z 1:0.

Nigerija se bo v četrtfinalu pomerila z Angolo, Slonokoščena obala z Malijem, DR Kongo z Gvinejo, Zeleneortski otoki pa z zmagovalcem dvoboja Maroko - Južna Afrika.

Četrtfinalne tekme bodo 2. in 3. februarja, obe polfinalni pa 7. februarja. Poraženca polfinalnih tekem 10. februarja čaka tekma za tretje mesto, zmagovalca pa dan kasneje veliki finale v Abidžanu.

Značke: nogomet, afrika

Članki iz rubrike