cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 30.01.2024 20:33:34

Po Katančevem Uzbekistanu med osem še Južna Koreja

Profimedia
Po Katarju, Tadžikistanu, Jordaniji in Avstraliji sta se v četrtfinale azijskega prvenstva v Katarju uvrstila še Uzbekistan in Južna Koreja. Uzbekistan je pod vodstvom slovenskega strokovnjaka Srečka Katanca na današnji tekmi osmine finala premagal Tajsko z 2:1, Južna Koreja pa je bila po izvajanju 11-metrovk boljša od Savdske Arabije s 5:3.

Uzbekistan se je petič prebil v četrtfinale celinskega tekmovanja. Doslej najboljšo uvrstitev je dosegel pred 12 leti v Katarju, ko je po porazu proti Južni Koreji zasedel četrto mesto. Za izbrance nekdanjega slovenskega selektorja sta  zadela Azizbek Turgunbojev (37.) in Abosbek Fajzulajev (65.), za Tajce pa Supachok Sarachat (58.).
Savdska Arabija je bila na današnji drugi tekmi osmine finala na pragu napredovanja. Povedla je v 46. minuti, ko je zadel Abdulah Radif, uvrstitev med osem pa jim je v deveti minuti sodnikovega podaljška onemogočil Gue-Sung Cho. V 30-minutnem podaljšku ni bilo golov, pri izvajanju 11-metrovk pa so bili bolj zbrani nogometaši iz Južne Koreje. Vsi štirje njihovi izvajalci so bili natančni, pri Savdijcih pa sta v tretji in četrti seriji "udarila v prazno" Sami Al Najei in Abdulrahman Ghareb.


Južna Koreja se bo v četrtfinalu pomerila z Avstralijo, Uzbekistan z gostiteljem letošnjega zaključnega turnirja, tretji par pa je Tadžikistan - Jordanija.
V sredo bosta na sporedu še zadnji tekmi osmine finala. Tekma med Bahrajnom in Japonsko se bo začela ob 12.30, med Iranom in Sirijo pa ob 17. uri. Zmagovalca teh tekem se bosta medsebojno pomerila za uvrstitev v polfinale.
Četrtfinalne tekme bodo na sporedu 2. in 3. februarja, polfinalni tekmi 6. in 7. februarja, finale pa bo 10. februarja na stadionu Lusail v predmestju Dohe.

Značke: nogomet, azija

Članki iz rubrike