državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 29.01.2024 20:15:07

Jordanija in Katar v četrtfinale azijskega prvenstva

profimedia
Nogometaši Jordanije in Katarja so se uvrstili v četrtfinale azijskega prvenstva v Katarju. Gostitelji so v osmini finala z 2:1 premagali Palestino, na prvi današnji tekmi pa so Jordanci ugnali Irak s 3:2.

Reprezentanci sta se pridružili Avstraliji in Tadžikistanu, ki sta si četrtfinale priigrali v nedeljo. Proti slednjemu se bo v naslednjem krogu pomerila jordanska izbrana vrsta, Katarci pa bodo tekmeca dobili v torek; Uzbekistan, slovenskega strokovnjaka Srečka Katanca, ali Tajsko.

Jordanija, ki si je napredovanje zagotovila kot najboljša tretjeuvrščena reprezentanca po skupinskem delu, je danes presenetila Iračane, zmagovalce skupine D, z dvema goloma v sodnikovem dodatku.

Jordanci so sicer tudi prvi povedli, ko je v sodniškem dodatku prvega polčasa napako iraške obrambe izkoristil Yazan Al-Naimat. V 68. je za Irak izenačil Saad Natiq, v 76. pa je za vodstvo zadel Aymen Hussein. Toda slednji je zaradi pretiranega slavja ob zadetku prejel drugi rumeni karton in bil izključen.

Irak pa do konca ni zdržal naleta Jordancev. Te so v 95. minuti izenačili po golu Yazana Alaraba, dve minuti kasneje je za popoln preobrat poskrbel Nizar Mahmoud Al-Rashdan.

Proti gostiteljem je Palestina povedla v 37. minuti, ko je zadel Oday Dabbagh. Globoko ob koncu sodnikovega dodatka v prvem delu je za Katar izenačil Hassna Al Haydos. Napredovanje je v 49. minuti z izkoriščeno enajstmetrovko zagotovil Akram Afif.

Članki iz rubrike