cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
10 21.01.2024 06:38:03

Koga Kek iz 'B ekipe' Slovenije vidi tudi na evropskem prvenstvu? Odgovor ne pušča dvomov ...

Profimedia
Selektor Matjaž Kek je spregovoril po zmagi na pripravljalni tekmi v ZDA.

Slovenska izbrana vrsta je na pripravljalni tekmi z Združenimi državami Amerike zmagala z 1:0, edini gol na tekmi pa je dosegel član Rogaške Nejc Gradišar. S prikazanim predvsem v prvem polčasu in pa s celotno akcijo je bil zadovoljen tudi selektor Matjaž Kek. 

"Vedno je lepo zmagati, posebej ker Slovenija še ni premagala ZDA. V prvem polčasu je bilo res nekaj dobrih stvari, potem pa smo malo preveč padli. Videlo se je na koncu, da so oni bili nekaj časa več skupaj, da so odigrali nekaj več tekem. Z voljnim momentom sem zelo zadovoljen, malo manj pa z zadnjimi 15, 20 minutami, ko smo fizično padli. Ampak fantje so na začetku klubskih priprav in to je bilo pričakovati," je tekmo ocenil selektor Slovenije in dodal. "Sam mislim, da je bila to tekma, ki jo potrebujemo. Take akcije so tudi za mlajše igralce potrebne in bi tako prakso nadaljeval. Prav je, da se ti fantje zberejo enkrat, dvakrat na leto, da ustvarimo nek bazen, iz katerega bomo lahko črpali, če pride do težav."

Na vprašanje poročevalca Ekipe SN, ali koga iz te tako imenovane B ekipe vidi na evropskem prvenstvu (če izvzamemo na primer Timija Maxa Elšnika in Žana Karničnika, ki sta že stalnica v izbrani vrsti), je Kek odgovoril: "Če vendarle omenim nekoga z imenom - dobili smo tretjega golmana. Videlo se je, da je tudi v tej reprezentanci potenciala še ogromno." Kek je imel s tem v mislih Igorja Vekića, ki se je z odličnimi obrambami proti ZDA res izkazal. 

Članki iz rubrike