cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
1 25.12.2023 17:05:01

Velik pretres! Ali bo Brazilija izločena iz nogometa?! FIFA jim je poslala močno grožnjo!

profimedia
FIFA je Brazilski nogometni zvezi zagrozila s suspenzom brazilskih klubov in reprezentance iz vseh mednarodnih tekmovanj.

Kot poroča Associated Press je mednarodna nogometna organizacija brazilski zvezi v pismu zagrozila s suspenzom iz vseh tekmovanj pod njenim okriljem.

Brazilski nogomet je namreč v upravljalski krizi, saj je sodišče v Riu de Janeiru 7. decembra razrešilo predsednika brazilske zveze Ednalda Rodriguesa, dve drugi sodni instanci pa sta to sodbo potrdili. Razlog za njegovo razrešitev so nepravilnosti pri njegovem izboru, FIFA pa ima zelo stroga pravila o mešanji vlade ali tretjih oseb v delo zveze.

Vodja najvišjega brazilskega športnega sodišča je bil imenovan, da organizira nove volitve za predsednika zveze, kar FIFA vidi kot možen znak vmešavanja vlade v delo brazilske nogometne zveze. FIFA je v pismu omenila, da bo 8. januarja oblikovala komisijo za razpravo o primeru, če bodo Brazilci na lastno pobudo izvedli volitve pred tem rokom, pa obstaja možnost suspenza.

Če bi do tega suspenza res prišlo, obstaja možnost, da petkratne zmagovalke svetovnega prvenstva ne bi gledali na naslednjem mundialu.

Značke: brazilija, fifa, suspenz

Članki iz rubrike