državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 22.12.2023 15:18:09

Nogometaši namesto odbojkarjev in skakalcev? Selektor Kek je ob izboru jasen: Vsi so bili izjemni, a ...

Martin Metelko
Slovenski selektor se na gala prireditvi ni mogel izogniti vprašanjem o letošnji podelitvi najboljšim slovenskim športnikom.

NZS je včeraj na gala prireditvi na Gospodarskem razstavišču potegnila črto pod izjemno uspešno leto 2023, v katerem si je nogometna reprezentanca med drugim priigrala nastop na evropskem prvenstvu 2024.


Tam je bil seveda tudi slovenski selektor Matjaž Kek, ki je med drugim spregovoril tudi o nekoliko polemični temi. Pred dnevi so slovenski športni novinarji izbrale najboljše slovenske športnike tega leta, prvo mesto pa je v konkurenci ekip pripadlo slovenskim nogometašem. Ta odločitev je v javnosti dvignila kar nekaj prahu, saj številni menijo, da so si ta naziv bolj zaslužili odbojkarji, ki so bili na letošnjem evropskem prvenstvu bronasti. Kaj na te očitke pravi Kek?

"Za mano je celo bolj naporen december, kot sem v teh okoliščinah pričakoval. Ogromno obveznosti, ogromno pojavljanja, vendar pa mi je jasno, da bi lahko bilo povsem drugače in da so te obveznosti nadvse sladke. Tako v lastnem imenu kot ob dejstvu, da moram zastopati glavne junake, ki so vsekakor moji fantje, ki pa večinoma v tem obdobju seveda ne morejo biti tukaj. Zelo sem vesel, da sva z Jaka Bijolom prevzela nagrado za vse njih, zelo sem vesel, da so postali športna ekipa leta v Sloveniji – sploh ker je bila konkurenca izjemno huda in ker so mi jasni vsi argumenti, ki jih je slišati okrog tega, da bi si tak naziv zaslužili tudi odbojkarji ali skakalci. Vsi so bili izjemni, a sem prepričan, da je bil že čas, da se sliši glas nas 'fuzbalerjev', in prepričan sem, da smo tudi mi s svojim dosežkom naredili veliko v tem super športnem mozaiku. Vesel sem zaradi tega, in ko sem vesel, mi ni nič težko narediti," je dejal Kek na včerajšnji prireditvi.

Značke: kek, slovenija

Članki iz rubrike